100 banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking

100 banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking

Wiertz Personeelsdiensten slaat de komende periode in Limburg een brug voor mensen met een arbeidsbeperking. Met een ambitie om 100 banen voor deze mensen te creëren, ondersteunt de Limburgse uitzendorganisatie de Banenafspraak uit het Sociaal Akkoord van april 2013. Deze afspraak moet ervoor zorgen om mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te krijgen.

Wiertz ondersteunt Banenafspraak
Harm Wiertz:” Onze organisatie ondersteunt de Banenafspraak; deze sluit immers aan bij onze maatschappelijke rol en onze belofte Sterk in werk. Van de andere kant is het ook van gewoon noodzaak  dat we ervoor zorgen om iedereen die op de een of andere manier kan werken, mee te laten doen in arbeidsproces. Zeker nu de economie aantrekt en er veel nieuwe banen ontstaan. Daar komt bij dat ons land vergrijst waardoor binnenkort een grote groep mensen met pensioen gaat. Als we er niet in slagen al die vacatures in te vullen, ontstaan er grote problemen op de arbeidsmarkt. We kunnen het ons eenvoudig niet permitteren dat werkgevers enerzijds snakken naar personeel, terwijl anderzijds grote groepen mensen langs de kant staan.”

Mensen met een arbeidsbeperking betrekken bij het arbeidsproces
Onlangs werd oud-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk van Hoof benoemd tot Aanjager van de Banenafspraak. De komende periode bezoekt hij 450 Limburgse bedrijven om hen te stimuleren een plek voor deze doelgroep vrij te maken. Harm Wiertz:” Van onze kant gaan we mensen met een arbeidsbeperking begeleiden en bemiddelen naar deze Limburgse werkgevers. Door deze groep een arbeidscontract voor de duur van 6 maanden bij onze uitzendorganisatie aan te bieden, verlagen we voor organisaties de drempel om een plek vrij te maken.”

Een plek vrij maken biedt organisaties voordelen
”Een werknemer met een arbeidsbeperking kan heel goed binnen elk bedrijf eenvoudige werkzaamheden uitvoeren. De eigen werknemers krijgen zo de ruimte om zich volledig te richten op hun kerntaken”, vervolgt Harm Wiertz. “Werkgevers die met ons mee doen, laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn. Het grootste voordeel is echter de positieve invloed van talenten met een arbeidsbeperking op iedere organisatie. Want die mensen zijn gemotiveerd, betrokken en bewezen doorzetters.”