3 tips om sneller een nieuwe baan te vinden

3 tips om sneller een nieuwe baan te vinden

Op dit moment heb je geen werk of ben je toe aan een nieuwe uitdaging, dus wil je zo snel mogelijk een nieuwe baan. Met deze tips helpen wij je een eind in de richting om zo snel mogelijk jouw nieuwe baan te vinden.

1. Begin NIET met het schrijven van je cv
Het is onmogelijk om een goed cv te schrijven als je nog niet weet waarom je de juiste keuze bent voor een organisatie. Je niet weet wat de organisatie nodig heeft en je kunt jouw toegevoegde waarde voor de organisatie niet benoemen. Voor de snelle finish moet je even stilstaan en voor jezelf helder hebben wie je bent, wat je kan en wat je doel is in je loopbaan.

2. Blijf actief
Het kan soms even duren voordat je een nieuwe baan hebt gevonden, maar voorkom gaten in je cv. Laat zien dat je actief bezig bent met relevant werk, of je er voor betaald wordt of niet.

3. Netwerk jezelf naar die baan!
70% van de banen wordt nog steeds gevonden via het eigen netwerk. Ben je bewust van je netwerk en de mensen die horen bij jouw netwerk. Door het netwerken kom je sneller in beeld voor vacatures die nog niet zijn opengesteld. Als je dan ook nog iemand kent die jou kan aanbevelen bij, bijvoorbeeld, de HR-manager zal dat zeker een duw in de goede richting geven. Jouw richting om precies te zijn.