3 tips om thuiswerkers betrokken te houden

3 tips om thuiswerkers betrokken te houden

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de meeste bedrijven overgestapt op thuiswerken. Hiermee wil men de medewerkers gezond houden en verdere verspreiding van het virus voorkomen. De grote vraag is hoe alle thuiswerkers nu net zo betrokken en verbonden blijven bij uw organisatie als voorheen. Wij hebben drie tips op een rij gezet die we graag met u delen.

1. Blijf continu contact houden met elkaar, zowel zakelijk als informeel
Er bestaat het risico dat medewerkers die niet fysiek op kantoor zijn worden overgeslagen tijdens dagelijkse overleggen. Ook missen ze bijvoorbeeld de informele praatjes bij het koffieapparaat of tijdens de lunchpauze. Ondanks de overvloed aan chat, e-mail en videotechnologieën zijn communicatie en samenwerking nog steeds de grootste valkuilen voor thuiswerkers.

Hoewel de mogelijkheid er niet meer is om even snel bij deze groep langs te lopen, zijn er voldoende andere manieren om ervoor te zorgen dat werknemers die thuis werken ook het gevoel ervaren dat ze sociaal betrokken raken. Organiseer regelmatig face-to-face-interacties. Plan videocalls en wekelijkse een-op-een-momenten in om zoveel mogelijk contact te hebben met deze collega’s. Blijf daarnaast ook ruimte houden voor informele gesprekken, door bijvoorbeeld samen een kopje koffie te drinken ‘op afstand’ en het over koetjes en kalfjes te hebben.

2. Duidelijke communicatie tijdens projecten en beslissingen
Juist tijdens deze periode is het essentieel om medewerkers vanaf dag één te betrekken bij projecten en beslissingen. Alleen daarmee blijven ze up to date en betrokken. Hoe? Spreek af om alle projectwijzigingen en -updates via één kanaal te communiceren dat door alle werknemers wordt gebruikt. Een communicatiehandboek waarin beschreven staat dat alle beslissingen of updates schriftelijk gedocumenteerd moeten worden, zorgt er daarnaast voor dat deze communicatiekanalen door alle medewerkers gebruikt worden. Of ze nu thuis werken, op afstand of fysiek op kantoor aanwezig zijn.

3. Blijf uw waardering uitspreken
Net als de medewerkers op kantoor, vinden thuiswerkers het ook enorm prettig als ze waardering krijgen voor het gedane werk. Zorg er daarom voor dat u de prestaties van werknemers op afstand erkent in het bijzijn van de collega’s. Of het nu gaat om een korte vermelding tijdens een videocall of een formele e-mail waarin u de medewerker in kwestie complimenteert met de afronding van een project. Ongeacht de erkenningsvorm; alleen al het uitdrukken van uw dankbaarheid voor de bijdrage geeft thuiswerkende collega’s het gevoel dat hun werk zeer waardevol en betekenisvol is.