4 tips om fysiek en mentaal gezond te blijven

4 tips om fysiek en mentaal gezond te blijven

Er is geen ontkomen aan. Het coronavirus is overduidelijk van invloed op ons sociale leven. Nu het sociale leven op pauze is worden gezet, worden allerlei alternatieve manieren gezocht om het ritme te bewaren. Het is belangrijk om in deze tijd zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. We delen vier tips.

1. Eet én drink gezond
Het meest belangrijke is om gezond te blijven eten, dus niet alleen gehamsterde pasta. Verse producten zijn essentieel, zoals groenten en fruit. Waarom? Die bevatten vitamine C, waar je voldoende energie van krijgt. Daarnaast zijn restaurant wel dicht, maar is het wel mogelijk om op steeds meer plekken gewoon te bestellen. Zo kun je alsnog in eigen huis toch chique dineren.

2. Blijf in contact met familie en vrienden
Het is alom bekend dat sociaal contact een fundamentele behoefte is van mensen. Bel daarom gewoon met vrienden of familie, ook als je niets bijzonders te melden hebt. Dat is niet alleen goed voor de mentale gezondheid, maar helpt ook tegen eenzaamheid.

3. Werk thuis op een vaste plek
Werk je veel vanuit thuis? Doe dat dan op een vaste plek in huis. Het liefst in een aparte ruimte, zodat je werk en privé zo goed mogelijk gescheiden weet te houden. Zorg daarnaast dat je werktijd niet langer duurt dan normaal en sluit de computer aan het einde van de werkdag ook écht af.

4. Voorkom doemscenario’s, blijf realistisch
Als je de hele dag thuis zit, heb je ook veel tijd om na te denken. Het is dan ook vrij gemakkelijk om allerlei doemscenario’s te bedenken, met als conclusie dat we allemaal gedoemd zijn en het coronavirus onder de leden krijgen. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn, dus daarom is het ook belangrijk om realistische tegenargumenten te verzinnen die ervoor zorgen dat jouw gedachtes worden weerlegd.