4 tips om snel te klimmen op de carrièreladder

4 tips om snel te klimmen op de carrièreladder

Duurt het je allemaal te lang? Heb je in jouw huidige baan niet voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen? Wil je graag sneller klimmen op de ladder en carrière maken? Profileer je, wacht niet af en kom in actie! Hoe doe je dat het beste? Hieronder staan vier tips om je alvast goed op weg te helpen.

1. Denk goed na over wat jou motiveert
Het moet niet een doel op zich zijn om carrière te maken. Denk goed na over wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Een promotie, meer verantwoordelijkheden, status, meer salaris? Prachtige vooruitzichten, maar misschien ben je inhoudelijk minder met je vakgebied bezig door je promotie. Opeens moet je leiding gaan geven, verantwoorden bij het bestuur en ben je de persoon waar mensen naartoe komen als ze problemen hebben! Is dat wat je wilt en krijg je daar veel energie van? Ja? Let’s go!

2. Kies de juiste organisaties
Doorgroeimogelijkheden zijn niet in elk bedrijf weggelegd. Wil je snel omhoog klimmen op de carrièreladder, moet je voor jezelf duidelijk hebben bij welke organisaties dit mogelijk is. Ga na welke bedrijven bijvoorbeeld ontwikkelingsprogramma’s aanbieden voor medewerkers met hoge potenties. Bekijk de website of vraag hier naar tijdens sollicitatiegesprek.

3. Verdiep je in de bedrijfscultuur
Van te voren weten of je snel carrière kunt maken binnen een organisatie is moeilijk te voorspellen. Je moet eerst zeker weten of jouw nieuwe werkplek er eentje is waarbij je met plezier naartoe gaat. Dat is belangrijk om goed te kunnen functioneren en uiteindelijk te klimmen op de carrièreladder. Kijk daarnaast goed naar waar je op wordt beoordeeld binnen het bedrijf. Resultaten? Communicatie? Sociale skills? Hoe eerder je hier achter komt, hoe eerder je promotie kunt maken.

4. Kom positief en realistisch over
Zorg dat je je direct weet te profileren, zodra je bent aangenomen. Het gaat erom dat je laat zien wat je in huis hebt. Maar pas op: het zijn meestal niet de mensen die alleen maar hard werken en zich verschuilen achter hun computer die promotiekansen krijgen. Zorg ervoor dat je gezien wordt en je leidinggevende op de hoogte is van jouw prestaties. Zoek bijvoorbeeld actief mee naar oplossingen en laat op de juiste momenten van je horen. Heb een positieve instelling, ben open en transparant en voel je niet te goed om anderen te helpen. Dat brengt je het verst.

Pikt een andere collega jouw gedroomde promotie in? Kop omhoog en blijf reëel. Misschien was het nog niet jouw moment voor die specifieke functie. Als er een goede reden voor is, komen de promotiemogelijkheden vanzelf!

Veel succes! Neem ook eens een kijkje bij ons vacatureaanbod. Wellicht zit er wel een prachtige uitdaging tussen die jij met beide handen wilt aangrijpen. Je kunt ook altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze recruiters!