4 uitgangspunten voor tevreden medewerkers

4 uitgangspunten voor tevreden medewerkers

Verstandige werkgevers richten zich doorlopend op de tevredenheid van hun personeel. De huidige medewerkers vormen immers de doelgroep van de recruiters van concurrenten. Houd uw personeel dus tevreden! In dit artikel 4 uitgangspunten om personeel (langer) te behouden. 

Inspireer!
Medewerkers verbinden zich graag aan een aansprekend doel. Ze zoeken een baan die aansluit bij hun eigen passie en talenten en die tegelijkertijd inspireert. Als mensen een inspirerend doel hebben, dan organiseren ze zich totdat dat doel bereikt is en gaan daarna, in dezelfde samenstelling of een andere, op weg naar het volgende doel. Biedt medewerkers dus meer dan in cijfers uitgedrukte targets. Inspireer! Laat zien welk verschil uw producten of diensten maken in de dagelijkse praktijk en de motivatie van werknemers stijgt aanzienlijk.

Investeer!
Carrièreperspectief wordt steeds belangrijker. Wees niet tevreden met hoe medewerkers hun taken nu verrichten, maar investeer in hun ontwikkeling. Ook uw personeel wil zich verbeteren, groeien en nieuwe competenties ontwikkelen. Niet alleen om meer salaris te verdienen en promotie te maken, maar om als mens te groeien. Als uw medewerkers hun taken op routine gaan uitvoeren en de vooruitzichten mager zijn, gaan ze zich vervelen en om zich heen kijken. Daarbij komt dat de competenties die nu relevant zijn, er over een aantal jaar minder toe doen. Bied uw personeel dus de kans om met uw bedrijf en de markt mee te groeien!

Waardeer!
Spreek uw waardering voor goed werk hardop uit! Medewerkers willen gezien, erkend en gewaardeerd worden. Redeneer dus niet te vaak dat een behaalde target of klant die wordt binnengehaald normaal is. Successen mogen gevierd worden. Belangrijk is daarbij dat u de boodschap persoonlijk aan uw medewerkers persoonlijk complimenteert. Een mail naar een team heeft minder impact dan een oprecht en persoonlijk gebracht compliment.

Sfeer!
We brengen een groot deel van ons leven door op een werkplek. De sfeer in een bedrijf is dus erg belangrijk. Het is wellicht een open deur, maar zorg ervoor dat sfeer op het werk als prettig wordt ervaren. Communiceer open en transparant met uw medewerkers over hun vooruitzichten en mogelijkheden, wees consequent in het toepassen van bedrijfsregels en houd werkdruk scherp in de gaten. Af en toe langer werken aan een project is natuurlijk prima, maar overwerk mag niet structureel worden.


Lees verder:
Ook in 2018 blijft de krapte op de arbeidsmarkt het centrale thema. Waar vinden HR-professionals de kandidaten om de vacatures in te vullen en zo te profiteren van de florerende economie? Lees het in De 6 belangrijkste HR-trends in 2018.