5 dingen die ervoor zorgen dat jij niet meer zo snel afgeleid bent!

5 dingen die ervoor zorgen dat jij niet meer zo snel afgeleid bent!

Lukt het jou maar niet om je te concentreren? Dwalen je gedachten de hele tijd af? Leer hoe je ervoor kan zorgen dat jij voortaan met opperste concentratie aan je taken werkt!

1. Maak een dagplanning
Schrijf tijdens het afsluiten van je werkdag de taken op die je de dag erna moet gaan doen. Denk ook meteen na over hoe lang je hier ongeveer mee bezig zal zijn. Zo zie je meteen of je planning realistisch is. Als je planning realistisch blijkt te zijn kun je gaan plannen in welke volgorde je de taken wil gaan uitvoeren.

2. Ga na waardoor je afgeleid wordt
Merk je dat je afgeleid bent? Denk meteen na over waardoor je op dat moment afgeleid wordt. Heb je honger? Eet meteen iets, zodat je daarna weer gefocust verder kan met je werk.

3. Hou een notitieblokje bij de hand
Als er constant nieuwe ideeën door je hoofd gaan is het moeilijk om je te blijven concentreren. Schrijf nieuwe ideeën of gedachtes op en ga daarna door met het werk waar je mee bezig bent.

4. Ga sporten
Als je gaat sporten leer je om jezelf te concentreren op een handeling. Dit kun je dan weer uitstekend toepassen in je werk!

5. Plan pauzes
Probeer naast je standaard pauze tussendoor ook een paar minuten van je werkplek af te komen. Ook al denk je dat je beter door kunt werken, het is toch echt beter om even een rustmoment in te plannen voor jezelf.