5 goede (werk)voornemens voor 2018

5 goede (werk)voornemens voor 2018

Het nieuwe jaar is begonnen, en dat betekent: tijd voor goede voornemens. Wij hebben 5 goede voornemens voor op je werk op een rijtje gezet. Lees de voornemens en maak van 2018 een knallend jaar!

1. Stoppen met het haten van maandagen
Begin op maandag met het goed plannen van je werkweek, zo weet je wat je die week te wachten staat en kun je uitkijken naar het afvinken van je lijstje.

2. Minder uitstellen
Breek de (grote) taak waar je zo erg tegenop ziet in stukjes, zo wordt het overzichtelijker. Beloon jezelf met een snack of iets anders bij ieder stapje dat je afrondt.

3. Iets nieuws leren
Maak er een doel van om vaardigheden waar je in tekort schiet verder te ontwikkelen. Een cursus volgen die niet aansluit bij je werk is ook een goed idee. Op die manier stap je uit je comfortzone en ga je met een frisse blik kijken naar het carrièrepad dat je nu volgt.

4. Proactief zijn
Werk eens mee aan projecten die niet direct bij jouw functie horen en wordt de drijvende kracht achter een aantal teams verspreid over verschillende afdelingen.

5. Time management
Durf wat vaker nee te zeggen tegen je collega’s als je geen tijd hebt. Te veel hooi op je vork nemen zorgt voor stress. Bedenk goed hoeveel werk je kunt doen en kunt overnemen van collega’s en plan daar genoeg tijd voor in.