5 tips die jou helpen bij het vinden van jouw droombaan

5 tips die jou helpen bij het vinden van jouw droombaan

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en wil je dat dit echt jouw droombaan wordt? Met deze 5 tips helpen wij jou met het vinden van je droombaan.

1. Brainstorm met jezelf
Ga bij jezelf eens na wat jouw sterktes en zwaktes zijn. Kortom: maak een kleine SWOT-analyse over jezelf. Heb je die SWOT gemaakt? Denk dan eens na over welke functies hier bij zouden passen. Iedereen is geneigd om een baan te zoeken met iets wat ze leuk vinden, maar kijken naar je sterktes en zwaktes biedt vaak nieuwe perspectieven.

2. Cv
Zorg ervoor dat jouw cv opvalt en in een opslag een goed beeld geeft van wie jij bent en wat je kunt. Voorkom spelfouten en maak je cv zo aantrekkelijk mogelijk, maar houd het zakelijk.

3. Maak gebruik van anderen
Vraag vrienden, familie of kennissen om een korte samenvatting over jou op papier te zetten. Op die manier krijg je zelf nog beter inzicht in jezelf. Maak van al deze samenvattingen een (korte) samenvatting en neem deze ook zeker op in je cv!

4. Denk out of the box
Misschien beperk je jezelf wel door je nieuwe baan in een bepaalde branche te zoeken. Kijk eens binnen een andere sector wat jouw kansen zijn. Vaak levert dit verassende mogelijkheden op!

5. Elevator pitch
Zet voor jezelf eens een elevator pitch op papier. Dit zorgt ervoor dat jij te allen tijde binnen 30 seconden kunt vertellen wie je bent, wat je zoekt en waarom. Je weet maar nooit wie je tegen komt en je krijgt maar een kans voor een eerste indruk.