5 tips om goed gekleed en verzorgd op je werk te verschijnen

5 tips om goed gekleed en verzorgd op je werk te verschijnen

Trek jij regelmatig een kapot of vies kledingstuk uit de kast? Vind je het moeilijk om een passende outfit uit te kiezen voor je werk? Dan zijn dit de tips die jij nodig hebt! Lees hier hoe jij ervoor kan zorgen dat je altijd goed gekleed en verzorgd op je werk verschijnt

1. Zorg voor een goed opgeruimde kledingkast
Niks is vervelender dan vieze kledingstukken uit je kast trekken, zomer- en winterkleding door elkaar of die ene blouse die compleet gekreukt is. Door even tijd vrij te maken om je kast op te ruimen, heb je meer overzicht en zie je meteen welke kledingstukken er in je kast hangen

2. Varieer
Combineer niet altijd dezelfde blouse met dezelfde broek. Probeer nieuwe en andere combinaties uit.

3. Houd rekening met het weer en je beroep
Op je werk verschijnen in een korte broek is bij bijna alle bedrijven geen goed idee. Probeer als het warm is een dunner T-shirt of hemd aan te trekken, zodat je niet oververhit raakt tijdens je werk.

4. Controleer je kleding
Check je kleding op vlekken, ontbrekende of losse knoopjes en losse naden of draadjes. Zo voorkom je dat je de volgende keer met een vies of kapot kledingstuk op je werk verschijnt.

5. Neem de tijd
Denk je outfit zorgvuldig uit en neem hier de tijd voor. Als je je outfit binnen 2 minuten moet samenstellen is de kans groot dat je er niet representatief uitziet. Leg je kleding de avond van te voren al klaar, dan kun je ook een paar minuutjes langer blijven liggen!