5 tips om op tijd op je werk te komen

5 tips om op tijd op je werk te komen

Heb jij iedere ochtend moeite om uit je bed te komen? Moet je je altijd haasten om op tijd te komen? Dan zijn deze tips voor jou! Lees wat je moet doen om fluitend aan je werkdag te beginnen en kom nooit meer te laat!

1. Hou op met snoozen!
Lekker, hè? Nog even op snooze drukken en 5 minuten langer in bed blijven liggen. Fout! Precies die 5 minuten (of meer!) zorgen ervoor dat je je daarna moet haasten. Sta dus meteen op als de wekker gaat. Zorg er desnoods voor dat je echt uit bed moet komen als je de alarmtoon hoort. Leg de wekker bijvoorbeeld aan de andere kant van de slaapkamer!

2. Leg je kleren van tevoren klaar
Sta jij lang te twijfelen wat je aan wil doen of kun je die ene broek uiteraard niet vinden? Voorkom stress en leg je kleren de avond van tevoren klaar!

3. Leg je sleutels op een vaste plek
Helemaal klaar, ruim op tijd en dan een kwartier moeten zoeken naar je sleutels: vervelender wordt het ’s ochtends niet. Leg je sleutels (en portemonnee!) iedere avond op dezelfde, vaste plek. Dat scheelt ’s ochtends tijd en ergernis!

4. Weet hoe lang je ’s ochtends onderweg bent
Als je weet hoe lang je erover doet om op je werk of school te komen, weet je hoe laat je de deur uit moet. Wacht ook niet tot de ochtend zelf af om te bepalen welke bus je moet pakken. Bereid je voor en je reistijd wordt een stuk relaxter.

5. Ga op tijd naar bed
De makkelijkste tip is de ook meteen de beste: ga op tijd naar bed. Als je genoeg slaapt, sta je ’s ochtends met meer energie en een beter humeur op. Hoe verleidelijk het ook is om nog één aflevering verder te kijken op Netflix, je krijgt er de dag erna spijt van!