5 tips voor werken met warm weer

5 tips voor werken met warm weer

Deze week en ook komende week is het tropisch warm. Als je nu aan het werk bent, dan weet je dat dit niet altijd even prettig is. We zijn het in Nederland nou eenmaal niet gewend, omdat het hooguit een paar weken per jaar voorkomt. Hieronder dus een aantal tips over hoe om te gaan met warm weer tijdens het werk.

Drink veel water
Door de temperatuur zweet je meer dan normaal. Je hebt dus ook meer vocht nodig.. Drink daarom veel water. Neem een flesje mee naar het werk en vul deze steeds bij als het leeg is. Drink liever geen ijskoude dranken. Je lichaam koelt dan te snel af en kan de kou minder makkelijk verwerken.

Eet lichte maaltijden
Een volle maag vraagt extra energie van je lichaam. Vandaar de welkbekende dip na een het eten. Als het wam is, kost het je nog meer energie. Kies dus voor lichte maaltijden. Beter wat vaker eten en minder dan in een keer heel veel. Geen vette hap tijdens de lunch dus.

Begin vroeger met werken
Als het mogelijk is, spreek dan samen een soort tropenrooster af. Je begint dan vroeger, maar bent dan ook eerder klaar met werken. Belangrijke taken voer je dan het eerst uit, als de temperatuur op zijn aangenaamst is. Jouw energieniveau en concentratie is dan optimaal.

Wees voorzichtig met de airco
Als jouw opdrachtgever een airco heeft, is het natuurlijk verleidelijk deze extra koel te zetten. Zet de airco echter niet te koud, anders is de overgang van de koele ruimte naar buiten te groot. De kans dat jij en je collega’s dan verkouden worden, is dan extra groot.

Neem extra mini-pauzes.
Zo heeft iedereen de mogelijkheid zij of haar energie voor het werk over de dag te verdelen. Het is heel normaal dat bij dergelijke hoge temperaturende de concentratie snel verdwijnt. Maak met elkaar keuzes en stel prioriteiten. Wat is echt belangrijk en wat kan wachten.