500ste Limburgse jongere aan de slag!

500ste Limburgse jongere aan de slag!

Deze week slaagde de Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten er in, de 500ste jongere aan een baan te helpen. Daarmee lost het bedrijf de belofte in die het in augustus van dit jaar aan Mirjam Sterk, ambassadeur jeugdwerkloosheid, deed. “Werkloosheid onder jongeren moeten we oplossen” zo liet oprichter Harm Wiertz de ambassadeur weten. Teneinde Sterk in haar streven te helpen beloofde Wiertz de ambassadeur voor het einde van dit jaar 500 jongeren aan een baan te zullen helpen. “Dat kunnen we natuurlijk niet alleen, daar hebben we de hulp van Limburgse werkgevers bij nodig” zei Wiertz in augustus.

Deze week is dan de plaatsing van nummer 500 een feit. Jennifer Feijen is haar naam, ze is 19 jaar en woont in Nederweert. Aanstaande maandag gaat Jennifer aan de slag bij Sanders Vleeswaren in de functie van inpakmedewerker. “We vinden de actie gericht op het terugdringen van de jeugdwerkloosheid geweldig” aldus Chantalle Buckx, officemanager van Sanders Vleeswaren, “en we werken dus graag mee en zijn blij dat Jennifer ons team komt versterken”. Jennifer kwam in contact met Wiertz Personeelsdiensten naar aanleiding van de banenmarkt voor Limburgse jongeren die half november werd georganiseerd.

Sinds de start van de actie heeft Wiertz Personeelsdiensten tal van activiteiten voor jongeren in gang gezet. Er zijn sollicitatietrainingen gegeven, rondleidingen bij bedrijven georganiseerd en  banenmarkten gehouden. Samen met Limburgse werkgevers heeft de Limburgse uitzendorganisatie actief gezocht naar banen voor jongeren. “We zijn erg blij dat we het beloofde aantal hebben gehaald” zo laat Harm Wiertz weten. “We gaan in 2014 natuurlijk volop door met het plaatsen van werkzoekenden. Dat geldt niet enkel voor jongeren maar voor alle leeftijden”.