7 vragen om je talenten te ontdekken

7 vragen om je talenten te ontdekken

Talent: iedereen beschikt er over, maar je ziet het in de meeste gevallen alleen bij anderen. Jouw eigen talent geldt vaak als zo vanzelfsprekend, dat je niet eens in de gaten hebt dat het een ‘superpower’ is waar anderen juist zo jaloers op zijn. Besteed aandacht aan wat jouw familie of vrienden juist aan jou waarderen. Op je eigen omgeving na, kun je ook jezelf vragen stellen om jouw talenten te ontdekken. Bekijk onderstaande zeven vragen en kom er achter waar jouw grootste passie ligt.

1. Hoe breng jij jouw vrije tijd door?
Waar kunnen mensen jou ’s nachts voor wakker maken? Is er iets waar je al jaren gepassioneerd mee bezig bent?

2. Wat maakt jou enthousiast?
Is het jouw hobby die zo uit de hand is gelopen dat het een grote passie is geworden? Word je gelukkig van jouw directe omgeving zoals je familie en (beste) vrienden? Of bijvoorbeeld bepaalde muziek, een favoriet boek, etc.

3. Waar krijg jij ontzettend veel energie van?
Vaak wordt gezegd dat werken veel energie kost. Terwijl sommige taken je soms ook juist een extra boost geven. Wellicht geldt dat wel voor jouw werk en vliegt de tijd op kantoor vliegensvlug om, zonder dat je er erg in hebt.

4. Wat kost jou weinig moeite en gaat jou makkelijk af?
Waar ligt jouw kracht? Welke nieuwe kennis en vaardigheden leer je snel?

5. Wat zie jij als jouw hoogtepunten?
Wanneer was je trots op jezelf? Wat heb je er allemaal voor moeten doen om dat specifieke hoogtepunt te bereiken? En waarom zie je dit als een hoogtepunt?

6. Wanneer ontvang je de meeste complimenten?
Wat vinden je collega’s, vrienden en familie echt te gek aan jou? Waar maak je zo blij mee en wat bewonderen ze in jou? Voor welke vragen geld jij als dé expert? Dit kan soms inzichten geven in bepaalde talenten, waarvan jij dacht dat ze vanzelfsprekend waren, maar jij toch echt in uitblinkt.

7. Hoe ziet jouw rol uit in een groep of project?
Hoe ziet de taakverdeling uit? Neem je vaak de leidersrol of ben je meer een ‘verbinder’?

Ontdek jouw unieke talent(en) en vind de baan die het beste bij je past. Met onze Wiertz Talent Tool toets je eenvoudig jouw persoonlijkheid en vaardigheden. Waar wacht je nog op? Jij bent aan zet!