ABN AMRO: 4 manieren waarop de flexbranche met krapte om kan gaan

ABN AMRO: 4 manieren waarop de flexbranche met krapte om kan gaan
De flexbranche profiteert van de florerende economie, maar het personeelstekort vormt een bedreiging. Voor de lange termijn is toenemende digitalisering zowel een kans als een bedreiging. ABN AMRO ziet 5 manieren waarop de flexbranche hiermee kan omgaan.De groei van de uitzendbranche is dit jaar 6%. Volgend jaar vlakt de groei af naar 5% of mogelijk nog iets lager, mede afhankelijk van de manier waarop de branche de uitdagingen weet te pareren. Dat verwachten Kasper Buiting en Han Mesters van ABN AMRO Zakelijke Dienstverlening. Zij gaan dieper in op ontwikkelingen in de uitzendbranche. Er zijn diverse manieren waarop uitzendondernemers kunnen reageren op de uitdagingen op korte en lange termijn.

1 Verhogen efficiency
Organisaties zijn doorlopend bezig interne processen te optimaliseren. Het verhogen van  efficiency, in zowel de front- als backoffice is noodzaak.

2 Hogere tarieven
Ondanks de schaarste aan kandidaten, stijgen tarieven nog nauwelijks mee. Dat gaat veranderen, waardoor de krapte op de arbeidsmarkt terug te zien zal zijn in offertes en prijsafspraken voor 2019.

3 Detacheren
Uitzendorganisaties gaan over tot het vast in dienst nemen van flexkrachten. Het betreft dan uiteraard schaarse kandidaten, waardoor het risico op leegloop klein is.

4 De uitzendorganisatie als impresario
In een schaarse arbeidsmarkt staan loopbaanontwikkeling en de persoonlijke groei van kandidaten centraal. Een vast contactpersoon van een kandidaat bij een uitzendbureau verandert dan in een persoonlijk manager, een impressario. Persoonlijke aandacht staat centraal.

Bron: ABN AMRO


Lees verder:
De Nederlandse economie floreert en de werkloosheid blijft verder dalen. Het kabinet was positief gestemd op de derde dinsdag van september, Prinsjesdag. We hebben de tien belangrijkste onderwerpen uit de begroting uitgelicht.