ABU-leden maken meer werk mogelijk

ABU-leden maken meer werk mogelijk

300x600-versie-wijVandaag, op de dag dat de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) 55 jaar bestaat, lanceert de branchevereniging een nieuwe campagne: ABU-leden maken meer werk mogelijk. Geen holle frase, maar een slogan die ondersteund wordt door feiten. Zo gaan jaarlijks ruim 700.000 mensen aan het werk via de uitzendbranche. Meer dan de helft van alle nieuwe banen werd vorig jaar door uitzendorganisaties ingevuld. Ruim honderdduizend 45-plussers vonden dankzij de uitzendsector weer een plek op de arbeidsmarkt. En veertig procent van alle bijstandsgerechtigden en 34% van de WW’ers gaat via het uitzendbureau weer aan de slag.

De flexbranche levert daarmee de dynamiek waar de arbeidsmarkt om vraagt. En dat is noodzaak, omdat ‘de wereld van werk’ sterk verandert. De economische ontwikkeling is grillig en minder voorspelbaar. Globalisering en snelle technologische ontwikkelingen maken dat bedrijven een toenemende behoefte aan flexibiliteit hebben. Maar ook voor werkenden is flexibiliteit vaak een keuze: ze willen meer regie over hun werk en de eigen loopbaan. We gaan toe naar een veelkleurige arbeidsmarkt, waarbij werk op verschillende manieren wordt verricht. Als werknemer, als uitzendkracht, als payrollkracht, als zelfstandige, of als een combinatie daarvan.

Dit jaar bestaat de ABU 55-jaar. Al meer dan vijf decennia maakt de ABU zich sterk voor fatsoenlijk werk. Werk dat kansen biedt aan mensen als Fadoua, Sergio en Arjan. Voor flexibiliteit die kansen biedt aan ondernemers als Henk en Wim. Die kansen willen wij blijven creëren: nu en in de toekomst.

www.ABUsterkvoorwerk.nl