Actie “Limburgse jongeren aan de slag”: 400ste baan een feit

Actie “Limburgse jongeren aan de slag”:  400ste baan een feit

Deze week bemiddelt de Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten de 400ste jongere in een baan. In augustus van dit jaar deed de organisatie aan ambassadeur jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk de belofte om voor 31 december 500 jongeren aan de slag te helpen. “We liggen goed op schema” zo liet het uitzendbureau eerder deze week weten. Deze week is dan de 400ste plaatsing dan een feit.

De twintigjarige Kerkradenaar Ivo Jongen gaat starten. “Ik heb vorige week mijn MBO diploma bedrijfsadministratie afgerond” zo vertelt Ivo “toevallig heb ik stage mogen lopen op de boekhouding van Wiertz Personeelsdiensten. Geweldig dat ik nu aan de slag mag gaan bij een mooi bedrijf in de buurt. Zo kan ik de theoretische kennis die ik heb opgedaan direct omzetten in de praktijk. Ik heb niet lang hoeven te zoeken naar een baan”.

De ambitieuze jongeman gaat beginnen als boekhoudkundig medewerker bij Ellen4biz. Dit bedrijf is powered by het bekende Accon AVM. Ellen4biz groeit explosief, verzorgt online de volledige boekhouding voor MKB en ontzorgt ondernemers. “Wij werken binnen dit project heel erg graag met jongeren” zo laat Mario Klemke weten. “Jongeren brengen frisse ideeën binnen bij onze organisatie, en omdat het werk ook heel goed parttime te doen is kunnen we ook studenten gebruiken die op zoek zijn naar bijverdiensten”.

Als gevolg van een sterke groei van de orderportefeuille heeft Ellen4biz onlangs aan Wiertz Personeelsdiensten gevraagd om de studentenpool uit te breiden met 100 extra krachten. Goed nieuws dus voor jongeren die nog op zoek zijn naar een baan. Nadine Drescher, kantoormanager van Wiertz Personeelsdiensten in Kerkrade laat weten: “Jongeren die fulltime of parttime aan de slag willen kunnen hier direct starten. Het is leuk werk met mooie kansen voor de toekomst”.

In de week van 18 november organiseert Wiertz Personeelsdiensten de “Week van de Limburgse jongeren”. De organisatie rekent er op dat de belofte dit jaar nog zal worden overtroffen.