Arjen Maas (Deloitte): ‘Geen seconde spijt van m’n overstap’

Arjen Maas (Deloitte): ‘Geen seconde spijt van m’n overstap’

Na acht jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt, zocht Arjen Maas een nieuwe uitdaging. Daar waar andere recruiters en wervingsbedrijven geruime tijd naar zijn diensten hengelden, won ZUID recruiters uiteindelijk de slag om Arjen. Sinds maart 2018 werkt hij als Junior Manager bij accountantskantoor Deloitte in Eindhoven.

Hoe ben je bij ZUID recruiters terechtgekomen?
Arjen Maas: “Roel Zuijlen heeft me via LinkedIn benaderd. Gezien momenteel veel vraag is in de accountancy ben ik door andere recruiters en wervingsbedrijven vaker benaderd voor een overstap naar een andere werkgever.”

Waarom ging je toch in op het verzoek van ZUID recruiters?
“De vorige uitnodigingen waren steeds erg onpersoonlijk, opdringerig of spraken mij niet aan. Die sloeg ik altijd af. De benaderingswijze van Roel heb ik als erg positief en persoonlijk ervaren.”

“Deze vacature sprak mij erg aan en was specifiek gericht op de branche waar ik al affiniteit mee had (onderwijs) en ik mezelf verder in wil ontwikkelen en specialiseren. Daarnaast was ik tijdens mijn werk al eerder in contact gekomen met Deloitte, zonder sollicitatie-intentie overigens maar puur werkgerelateerd.”

“Roel heeft korte lijnen met Deloitte en wist mij op een ongedwongen manier te benaderen om een oriënterend gesprek aan te gaan voor een mogelijke overstap naar dit bedrijf. Na acht jaar lang met plezier bij dezelfde werkgever gewerkt te hebben, had ik mij voor het eerst opengesteld voor een nieuwe uitdaging.”

Hoe heeft ZUID recruiters je geholpen in het gehele traject?
“Perfect! Het voortraject en het telefonisch contact om een afspraak in te plannen verliep voorspoedig. Roel was ook aanwezig bij mijn oriëntatie-/ sollicitatiegesprek. Hier stelde hij me vooraf echt op mijn gemak. Dat vond ik wel echt fijn! Het uiteindelijke gesprek verliep verder soepel en positief. Naderhand hebben we ook nog even telefonisch en via WhatsApp contact gehad. Roel is daarin zeer sociaal en open.”

Wat is je bijgebleven van de werkwijze die ZUID recruiters hanteert?
“Roel staat voor transparantie, openheid en heeft een persoonlijke aanpak. Dat bevalt me wel! Het blijft bij hem niet bij dat ene moment om iemand over de streep te trekken om over te stappen. Hij heeft me in het gehele traject uitstekend begeleid en bemiddeld.”

Hoe heb je de contacten met ZUID recruiter Roel Zuijlen ervaren?
“Beide contacten met Roel heb ik als zeer positief ervaren. Zijn sterkten zijn dat hij open en sociaal is en dat hij je goed op je gemak kan stellen. Hij is oprecht in je geïnteresseerd. Later heeft Roel nog aan mij gevraagd hoe het mij beviel mij mijn nieuwe werkgever.”

Wat is nu je eerste indruk van Deloitte?
“Het is nog redelijk vroeg om er echt een oordeel over te vellen, ik werk er nu pas twee maanden. Maar mijn eerste indruk is positief en ik heb zeker geen spijt van mijn overstap.”