Arriva Limburg en Wiertz Foundation bundelen krachten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Arriva Limburg en Wiertz Foundation bundelen krachten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Limburg, december 2023 – Deze maand gaat personenvervoerder Arriva samenwerken met Wiertz Foundation om kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Arriva Nederland, een van de grootste regionale vervoerders in Nederland, heeft in 2016 de concessie voor het openbaar vervoer in de provincie Limburg gewonnen, met een looptijd tot 2031. Wiertz Foundation, onderdeel van Wiertz Company, richt zich op het bevorderen van arbeidsparticipatie door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden. Wiertz Company is een brede HR dienstverlener gespecialiseerd in het bijeen brengen van werkzoekenden en bedrijven door het vervullen van vacatures. Dit doet de organisatie via alle gangbare juridische verbindingen en middels verschillende solutions in heel Nederland.

Arriva en Wiertz Foundation vinden dat iedereen een baan verdient. En dat juist mensen die iets meer begeleiding behoeven of een rugzakje hebben, een kans moeten krijgen. Om dit te realiseren, verrichten beide organisaties dagelijks inspanningen in de vorm van aanvullende opleidingen, extra begeleiding en coaching.

Bij Arriva werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen service teams. Deze service teams verrichten alle voorkomende werkzaamheden rondom het openbaar vervoer. Denk aan schoonhouden van de bus, registreren van verloren voorwerpen en het controleren van trein- en busstations. De samenwerking tussen Arriva Limburg en Wiertz Foundation is tweeledig; enerzijds selecteren de consultants van Wiertz Foundation geschikte kandidaten welke mogen instromen binnen de service teams, anderzijds plaatsen de consultants van Wiertz Foundation medewerkers binnen de service teams welke uitstromen op geschikte vacatures bij bedrijven.

Piet Loven, concessiemanager bij Arriva Limburg, is erg blij met deze samenwerking; “Telkens wanneer we weer iemand die langs de kant staat succesvol in ons midden hebben opgenomen maakt mij dat blij, daar doe je het voor”. Julian Freudenberg, casemanager arbeidsparticipatie bij Wiertz Foundation onderschrijft dat gevoel; “juist mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verdienen onze hulp en begeleiding en het is schitterend om te ervaren wat werk voor mensen kan betekenen”.