Banenmarkt voor 50-plussers op 29 maart in Kerkrade

Banenmarkt voor 50-plussers op 29 maart in Kerkrade

Op donderdag 29 maart organiseert Wiertz Personeelsdiensten, het uitzendlabel van Wiertz Company, een banenmarkt voor 50-plussers in het Parkstad Limburg Stadion. Igor Buck: “We hebben een verantwoordelijkheid om iedereen perspectief op een baan te bieden.”

Ondanks dat de banen voor het oprapen liggen, profiteren 50-plussers nog maar weinig van de bloeiende economie. Tijd dus om extra aandacht aan deze groep werkzoekenden te besteden, volgens Igor Buck, Commercieel Manager Zuid-Limburg bij Wiertz Company. “Wij geloven dat iedereen gelukkig wordt van de juiste baan met een betrokken werkgever, leuke collega’s en toekomstperspectief. Als blijkt dat de groep 50-plussers extra hulp nodig heeft om een nieuwe baan te vinden, dan moeten we daar samen iets aan doen.”

Iedereen is nodig op de arbeidsmarkt
Momenteel gaat 30% van de oudere werkzoekenden weer aan het werk via een uitzendbureau. Men weet de uitzendbranche dus steeds beter te vinden. “Een banenmarkt met extra aandacht voor het sollicitatieproces en een uitleg over hoe het is om als uitzendkracht aan de slag te gaan, kan daarbij helpen”, aldus Buck. “Daarbij komt dat we in Limburg gewoon iedereen nodig hebben om de vacatures in te vullen die de groeiende economie momenteel oplevert.”

Programma: spreker, workshops en gesprekken met intercedenten
Er is een gratis aansprekend programma samengesteld met een spreker (Wendy Simonis-Starren) en verschillende workshops. Werkzoekenden kunnen uiteraard ook in gesprek met één van de intercedenten van Wiertz Personeelsdiensten.

Voor wie is de banenmarkt bedoeld?
De banenmarkt is bedoeld voor iedereen die hulp kan gebruiken bij het vinden van een (nieuwe) baan. De banenmarkt vindt plaats op donderdag 29 maart van 15.00 tot 17.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion op de derde etage (Roda J.C. Ring 1, 6466 NH Kerkrade). Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.


Lees verder: 
Flexkrachten die werken voor Wiertz Personeelsdiensten, het uitzendlabel van Wiertz Company, kunnen vanaf nu een perspectiefverklaring aanvragen. Een perspectiefverklaring is een document dat uitzendkrachten kunnen gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek. Het is gebaseerd op de inschatting die Wiertz Personeelsdiensten maakt van de kans op een stabiel inkomen van een flexkracht.

Verstandige werkgevers richten zich doorlopend op de tevredenheid van hun personeel. De huidige medewerkers vormen immers de doelgroep van de recruiters van concurrenten. Houd uw personeel dus tevreden! In dit artikel 4 uitgangspunten om personeel (langer) te behouden.