Geplaatst op 8 mei 2018
Iedereen omarmt vooruitgang. Werken wordt makkelijker, gaat sneller en er worden minder fouten gemaakt. Vele voordelen dus. Tegelijkertijd is er de angst voor het verdwijnen van banen en het minderen van persoonlijk contact. Daarmee komt de vraag naar voren op welke manier en met welk doel innovatie wordt ingezet. Is het ter verhoging van winst door inkrimping van bijvoorbeeld personeel en daarmee menselijk contact? Of zien we het als een kans om juist meer van onze beschikbare tijd aan echte aandacht aan onze gesprekspartner en onze omgeving te besteden? In het geval van dat laatste is innovatie pas ècht vooruitgang.
Bij Wiertz Company verwachten in die zin we veel van de Wiertz All Aboard Now-app die deze maand wordt gelanceerd. Dat is een game die nieuwe medewerkers op een speelse, maar effectieve manier kennis laat maken met hun nieuwe werkgever, met hun toekomstige collega’s en met de afspraken die bij hun nieuwe baan horen. Zodat hij of zij op de eerste werkdag de basiskennis al heeft. Zo wordt er tijd vrijgespeeld om direct effectief te zijn in de nieuwe functie. De medewerker voelt zich welkom en sneller van waarde. Met behulp van innovatie klaargestoomd voor een nieuw avontuur vol interessante taken en persoonlijke contacten. Innovatie als aanvulling op oprechte aandacht. Dat is vooruitgang.
Deze blog verscheen in het LWV Magazine van mei 2018.
Lees verder:
Het wel Roger Holtus op dat de term ‘contract’ nooit onderdeel uitmaakt van het antwoord op de vraag waar de juiste baan aan moet voldoen. ‘De vorm van het contract is geen thema dat bepalend is voor geluk in het werk.’ Maar wat dan wel?
‘De kruislingse mismatch is een interessant fenomeen. Enerzijds willen werkgevers hooggeschoold personeel met vaste contracten aan zich binden, terwijl deze medewerkers de voorkeur geven aan flexibiliteit. Anderzijds willen werkgevers lager geschoold personeel flexibel inhuren, terwijl deze groep werknemers juist wel behoefte heeft aan een vast contract.’ Volgens Roger Holtus is er geen krapte.
Is het nog wel van deze tijd om over een tegenstelling tussen vast en flex te spreken? In de blog ‘De longen van de economie’ vraagt Roger Holtus zich af of het niet beter is te denken in termen van duurzame inzetbaarheid.