BLOG: Duurzaam duurt het langst

BLOG: Duurzaam duurt het langst

In 2022 bestaat Wiertz Company 25 jaar. Een kwart eeuw werken aan duurzame relaties en partnerships, met maatschappelijke betrokkenheid als vertrekpunt. Duurzaamheid ontstaat vanuit die betrokkenheid. Vanuit geven en nemen, gunnen en delen.

Samen ondernemen, dat is naar mijn overtuiging de verantwoordelijkheid die we als bedrijven onderling hebben. Als we oog hebben voor elkaars doelen en die weten te verenigen, dan ontstaat de echte toegevoegde waarde voor de maatschappij. Een onderneming kan namelijk alleen dan langdurig succesvol zijn als de omgeving waarin ze opereert dat ook is. Wat ons betreft bestaat die omgeving, naast de maatschappij als geheel, uit onze klanten, onze flexmedewerkers en onze directe collega’s. Vier pijlers waarvoor we zorg hebben. En die zorg krijgt vorm in flexibiliteit. In de breedste zin van het woord.

We bieden flexibiliteit aan ondernemingen zodat zij mee kunnen ademen met alle ontwikkelingen en faciliteren hen om succesvol te zijn. Langdurig. Duurzaam. Tegelijkertijd doen duizenden flexmedewerkers gevarieerde ervaring op, waardoor zij niet alleen een mooi cv bouwen, maar bovendien aan een flexibele mindset werken en ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze wellicht zelf vermoeden. Op die manier worden zij de meest toekomstbestendige krachten van de arbeidsmarkt. Want de combinatie van een flexibele instelling en voortdurende competentieontwikkeling is de sleutel tot een succesvolle carrière of een succesvolle onderneming. Simpelweg omdat er steeds nieuwe beroepen en diensten zullen ontstaan en oude varianten zullen verdwijnen.

Zoals Charles Darwin het formuleerde: ‘It is not the strongest of the species that survives, not the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change.’

Op die manier kijken we uiteraard ook naar onze eigen organisatie en naar de ontwikkeling van onze collega’s. Zorgend voor variatie in functies en met aandacht voor ontwikkeling van zowel team als individu. Uiteraard altijd met oog voor onze omgeving die we bovendien steunen middels Wiertz Foundation.

Duurzaamheid is je in vrijheid aanpassen en meebewegen met de omstandigheden. Zo zijn we al 25 jaar gezamenlijk succesvol en zullen we ons onvermoeibaar blijven inzetten om dat generaties lang te zijn.