BLOG: Een jaar in 40 dagen

BLOG: Een jaar in 40 dagen

2018 is alweer bijna voorbij. Voor mij een jaar waarin ik vol trots terugkijk op de prestaties die mijn collega’s bij Wiertz Company hebben geleverd. Wederom is het ons gelukt om meer ondernemers van goede medewerkers te voorzien dan het jaar ervoor en zijn we inmiddels, met dagelijks ruim 3400 flexcollega’s aan het werk, één van de grootste werkgevers in Limburg.

Eén van mijn persoonlijke hoogtepunten dit jaar was dat ik de eer had om in 2018 Stadsprins van Heerlen te zijn. Een onvergetelijke ervaring waardoor ik nog meer gevoel heb gekregen voor de bijbehorende tradities en het carnaval, met name door haar maatschappelijke impact, een nog mooier feest ben gaan vinden.

Ook de kersttijd ervaar ik steeds als een bijzondere periode, waarin er aandacht is voor het creëren van de laatste successen enerzijds en het uitwerken van plannen voor het volgende jaar of zelfs jaren anderzijds. December is ook de maand waarin op mijn bureau traditioneel een adventskrans staat. Een symbool voor het naderend licht, met vier weken lang elke week een extra brandende kaars. De krans is van dennentakken, evergreens, als teken van groen dat de winter overwint.

Ik hou van die symboliek, van de achterliggende gedachten en van het bewustzijn dat het geeft om af en toe eens stil te staan bij ons leven en onze omgeving. In de hectiek van alle dag willen we dat nog wel eens vergeten.

Onlangs las ik dat oorspronkelijk, voor de zesde eeuw, de adventsperiode een vastenperiode van 40 dagen was, vergelijkbaar met de periode voor Pasen. Waar de paasperiode voorafgegaan wordt door het carnaval, zo werd de adventsperiode ook gestart met een stevige feestdag, op 11 november. Zo is wat nu de start is van het carnavalsseizoen dus van oorsprong de start van een vastenperiode tot aan 21 december, het moment waarop de dagen weer langer gaan worden.

Ik vind het fijn om die periode te gebruiken om mijn gedachten te ordenen. Wat hebben we bereikt dit jaar en hoe kunnen we dat doortrekken of zelfs versnellen? Wat ging er minder goed en wat kan ik daarvan leren? Heb ik het juiste evenwicht gehouden tussen werk en privé? Heb ik vastgehouden aan mijn koers? Mooie vragen die leiden tot nieuwe plannen voor een volgend jaar.

Een jaar waar ik vol vertrouwen en met nieuwsgierigheid naar uit kijk. Een jaar ook waarin mijn collega’s en ik van plan zijn weer een mooie groei te laten zien. Om zodoende een grote bijdrage te mogen leveren aan ondernemerschap en werkgelegenheid in Limburg.

Roger Holtus
Managing Director


Lees verder:
Wat kunnen managers leren van Miles Davis? Roger Holtus legt het uit in deze blog!