Blog Roger: Dream Big

Blog Roger: Dream Big

Onlangs mocht ik vijftig kaarsjes uitblazen. Ik moet bekennen dat ik er een hal­fjaar van tevoren best wel tegenop zag, maar dat het reuze meeviel toen het moment daar was. Laatst las ik ergens dat je jong blijft zolang je dromen voor de toekomst groter zijn dan je prestaties tot nu toe. Wat dat betreft hoop ik de eeuwige jeugd te houden.

Er is nog genoeg te dromen én genoeg te doen. Want dromen alleen voldoet niet. Zonder ‘doen’ wordt een droom nooit een prestatie, nooit een resultaat. En dat laatste heb ik nodig om vertrouwen en inspiratie te vinden voor toekomstige dromen. Overigens is doen zonder droom (of doel) ook weer niet effectief, beide begrippen gaan hand in hand. Veel van mijn dromen kwamen uit de afgelopen jaren. Ik completeerde mijn gezin met twee prachtige dochters naast mijn fantastische zoon. Ik werkte succesvol aan mijn gezondheid. Ik huwde mijn droomvrouw. En ik heb een heerlijke baan bij een mooi, ambitieus en betrokken familiebedrijf, omringd door een bijzonder team. Dit jaar vierden we ons 25-jarig bestaan en ik mijn eerste lustrum.

Tegelijkertijd zijn er nog genoeg dromen voor de toekomst. Om te beginnen natuurlijk het elke dag weer een stukje beter te doen dan de dag ervoor. Blijven groeien. Als mens, als bedrijf en met onze omgeving. Nederland veroveren. Onze collega’s en flexmedewerkers ondersteunen bij hun dromen. Onze klanten helpen om hun successen te realiseren. Vanuit een hoe-wel-mentaliteit en zonder te vergeten om successen te vieren. Creatief blijven. De status quo niet voor lief nemen en goed om ons heen kijken voor voorbeelden, in welke hoek dan ook. Kiezen voor een optimistisch wereldbeeld, klagers zijn er al genoeg. Meewerken aan een goed functionerende arbeidsmarkt, zonder angst voor heilige huisjes. Faalangst verbannen en ervoor gaan. Samenwerken met gelijkgestemden. Nog meer impact maken met Wiertz Foundation, onze goede doelenstichting. Enzovoorts.

Kansen zien in tegenslagen, tijdens de Coronaperiode zagen we het in de praktijk. Zo werd online werken razendsnel geadopteerd, thuis uit eten de norm en zocht de culturele sector naar alternatieven. Van een tweetal van deze ontwikkelingen profiteerde ik tijdens mijn verjaardag. Mijn meisje organiseerde een thuisdiner voor mijn beste vrienden, verzorgd door top-chef Armijn. Bovendien mocht ik, live in mijn woonkamer, genieten van een optreden van de onvolprezen Michael Prins. Zo werd het een verjaardag waar ik vooraf niet van durfde dromen.