Blog Roger: Hybride tijden

Blog Roger: Hybride tijden

De afgelopen jaren heeft de acceptatie van digitale mogelijkheden een enorme vlucht genomen. Soms begint willen namelijk met moeten. En we moesten de afgelopen tijd. Teams, Zoom, Facetime, voor vrijwel iedereen was het een stoomcursus. Thuiswerken werd gangbaar en is op veel plekken ‘here to stay’. Werk waarvoor de plek wordt bepaald door de activiteit. Soms is thuiswerken handig, soms onderweg en soms op locatie.

Voor shoppen geldt hetzelfde. Er rijden inmiddels misschien wel meer bezorgbusjes dan personenauto’s door de woonwijken. Ik ben heel benieuwd hoe de binnensteden en de wijkwinkels zich ontwikkelen na de lockdown. Ik vermoed dat de beleving van het fysieke shoppen nog beter gaat worden waardoor ‘supporting your locals’ vanzelfsprekend wordt. Samenwerken en elkaar iets gunnen in de binnensteden tussen winkels en horeca is dan wel een voorwaarde.

Ook sollicitaties vinden steeds vaker op verschillende manieren plaats, sollicitanten kiezen daarbij de route van hun voorkeur. Oriënteren gebeurt al in ruim 90% van de gevallen online. Niet zelden worden de eerste gesprekken via een video-call gevoerd en is een persoonlijke ontmoeting de finishing touch. Zo varieert de reis van de kandidaat tussen online en fysiek. Bij Wiertz Company volgen we die trend uiteraard ook. Achter onze hoofdingang wiertz.com staat virtuele assistent Mister Watson 24/7 klaar om te helpen bij vragen van de breedste soort. Advies en ondersteuning bij oplossingen op het gebied van flexwerk, payroll-vraagstukken, juridisch advies, werving & selectie of internationale vraagstukken is voorhanden. Via chat, mail, videocalls of fysieke ontmoetingen. Geheel naar de hybride tijden van nu. En dat alles bovendien bij elkaar gebracht via smartphoneapp Wiertz Direct.

Die overal zichtbare samensmelting van de online- en offlinewereld tot één geheel is de uitdagende opdracht waar we als maatschappij voor staan. Gebruikmakend van de mogelijkheden die de technologie ons biedt in combinatie met het enorme aanpassingsvermogen dat we ondanks alle uitdagingen hebben getoond. Waarschijnlijk is dat het zo vaak benoemde nieuwe normaal. Een periode waarin we de beleving weer terugkrijgen. Van horeca, theaters, concerten en shopbelevingen tot warme ontmoetingen met vrienden, familie en collega’s. En waarin we dat alles combineren met het gemak dat de technologie ons brengt. Niet of-of, maar en-en.