Blog Roger: Keith Haring ‘Art is nothing if you don’t reach every segment of the people’

Blog Roger: Keith Haring ‘Art is nothing if you don’t reach every segment of the people’

De regelmatige lezer van mijn columns weet dat Wiertz Company, net als Chapeau overigens, dit jaar 25 jaar bestaat. Vijfentwintig jaar zorgen voor de juiste mens op de juiste plek. ‘In every segment’ om met de woorden van Keith Haring te spreken. Met oplossingen voor elk probleem in de markt van mens en werk. Van payrolling, uitzenden, werving & selectie tot juridische
ondersteuning. Zowel nationaal als internationaal. In die 25 jaar hebben we vele honderden mooie klanten en tienduizenden medewerkers bij elkaar gebracht tijdens vaak langdurige partnerships.

Eén van die partnerschappen zijn we enkele jaren geleden aangegaan met het onvolprezen SCHUNCK. Voor hen zijn we totaal HR-partner en daar zijn we trots op. Bij Wiertz Company geloven we namelijk dat iedereen meer kan dan hij of zij denkt en dat iedereen talentvol is, terwijl SCHUNCK zegt: ‘Wie wil groeien, begint met grenzen verleggen’. Met recht een passende combinatie.
Dan naar Keith Haring. In New York beschilderde hij, op één avond, het trappenhuis van een jongerencentrum. Hij wilde de bewoners aldaar een beetje extra vreugde brengen. Toen het gebouw werd gesloopt dreigden de schilderingen verloren te gaan. Daarom werd er besloten om de tekeningen uit te zagen en ter veiling aan te bieden. Een nu nog steeds anonieme koper schafte ze aan. Deze collectie is nu bekend als de Grace House Murals. Dikke, zware platen uitgezaagd beton, door de koper uitgeleend aan het Museum voor Moderne Kunst in Denver, dat de murals in 2021 tentoonstelde. Dit jaar zijn de murals naar Nederland afgereisd! En wel naar SCHUNCK. Een unieke kans om deze bijzondere werken live te zien, aangevuld met ander werk van Keith Haring, uit de periode 1980-1984.

Een mega operatie om deze zware stukken niet alleen in Heerlen te krijgen, ook om ze tot ín het Glaspaleis te vervoeren. Maar ongetwijfeld de moeite waard. Na Basquiat is er dus weer een iconische kunstenaar te zien in dit prachtige gebouw. Ik ben er zeer trots op dat we ons met Wiertz Company als hoofdsponsor aan deze tentoonstelling hebben verbonden. Een uiting van ons partnerschap met SCHUNCK. Een weerspiegeling van onze betrokkenheid bij ‘every segment of the people’.

Ik beveel u van harte aan om een kijkje te gaan nemen en het werk van deze invloedrijke kunstenaar in het echt te aanschouwen. Te zien van maart tot en met september. Voor jong en oud. Wie weet tot daar!