Blog Roger: Verkiezingstijd

Blog Roger: Verkiezingstijd

Het is lang geleden dat ik met zoveel nieuwsgierigheid heb uitgekeken naar de Tweede Kamer-verkiezingen. Het hele politieke landschap wijzigt, met nieuwe partijen en nieuwe gezichten. Het lijkt er bovendien op dat meerdere partijen een substantiële omvang gaan krijgen. Dat is goed nieuws.

Zo kan er eenvoudiger een daadkrachtige coalitie gevormd worden. Een coalitie die de vele uitdagingen constructief te lijf gaat. Geen verdeling zaaien, maar oplossingsgericht en dienstbaar aan de slag voor een samenleving met wat meer harmonie. Harmonie kun je slechts creëren als je naar elkaar luistert. Ik schreef er al eens over in mijn column na een masterclass dirigeren. En naar elkaar luisteren kan alleen dan als iedereen het hoofd boven water kan houden. Daarom is het ook zo belangrijk om samen te werken aan werk. Om iedereen aan een baan te helpen. Werk betekent inkomen, inkomen betekent onafhankelijkheid en onafhankelijkheid brengt zelfvertrouwen.

Met als missie ‘iedereen verdient een baan’ zijn mijn collega’s in heel Nederland aan de slag om een bijdrage te leveren aan de arbeidsmarkt als geheel en aan de bestaanszekerheid van elke collega. Dienstverlenend aan de arbeidsmarkt, vanuit specialistische oplossingen, op maat gesneden voor elke doelgroep.

Natuurlijk zijn er mensen voor wie het moeilijker is om een baan te vinden en te houden. Ook die groep verdient een weg naar werk. Soms is die weg hobbelig, soms langzaam, vaak onder begeleiding en altijd met doorzettingsvermogen. Dit is de groep waarvoor Wiertz Foundation staat opgesteld. Een stichting met als doel het zorgen voor werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat we iedereen nodig hebben en omdat je nu eenmaal meer kunt dan je denkt. Vol enthousiasme zorgen dat iedereen matcht met een geschikte baan. Kandidaten ondersteunen bij hun loopbaan en klanten helpen bij het realiseren van hun doelen. Dat doen we nu en daar gaan we na de verkiezingen mee door, ongeacht de uitslag.