Blog: Vertrouwen in sport en recruitment

Blog: Vertrouwen in sport en recruitment

Naast mijn baan als recruiter bij ZUID recruiters probeer ik vanaf 2012 ieder jaar tijd vrij te maken om één week naar Sölden (Oostenrijk) te gaan om daar mijn kennis van en ervaring met snowboarden te delen. Wat ooit begon vanuit een passie voor wintersport is nu onderwerp geworden van mijn eerste blog. Best wel gaaf, toch?

Kennisoverdracht
Er is dus sprake van kennisoverdracht. Leerlingen laten niet alleen zien wat ze kunnen, maar komen ook iets te leren wat ze nog niet onder de knie hebben. Dit kan een specifieke bocht, een bepaalde sprong of nieuwe richting zijn. Het komt meer dan eens voor dat mij de vraag wordt gesteld: ‘Denk je dat ik dit kan, Guy?’. Waarop het welgemeende antwoord is: ‘Ik heb vertrouwen in jou en jij mag vertrouwen in jezelf hebben na hetgeen je allemaal hebt laten zien!’. Wanneer het vervolgens lukt, is de vreugde vaak groot en groeit het vertrouwen.

Nieuwe verantwoordelijkheden
Hier zie ik de relatie met het recruitmentproces. Je spreekt professionals op een bepaald niveau die op zoek zijn naar een nieuwe bocht, sprong of andere richting in hun carrière. De professional heeft veel laten zien, maar er liggen ook nieuwe verantwoordelijkheden op de loer. Ook de professional heeft soms net dat extra vertrouwen nodig om deze stap te kunnen zetten.

Vertrouwensband
Persoonlijk vind ik het belangrijk dat er een vertrouwensband ontstaat aan het begin van het recruitmentproces. Dit doen wij bij ZUID recruiters door te toetsen wat iemand kan en door het stellen van de juiste vragen. Wanneer we het samen eens zijn dat je als professional klaar bent voor een bepaalde taak of verantwoordelijkheid dan geven we je het volledige vertrouwen. En óf ons vertrouwen daar van groeit!

Guy Franssen
Recruiter ZUID recruiters

© Nino Venier