BLOG: We kunnen meer dan we denken

BLOG: We kunnen meer dan we denken

Een quote van kunstenaar Basquiat zette Roger Holtus aan het denken over zelfopgelegde grenzen: “Hoe vaak zijn we niet onze eigen beperking, doordat we denken een bepaalde uitdaging niet aan te kunnen?”

Vorige week las ik een quote van Jean Michel Basquiat: “It’s not who you are that holds you back, it’s who you think you’re not.” Dat zinnetje liet voor mij allerlei puzzelstukjes in elkaar vallen. Niet alleen is Wiertz Company een van de trotse hoofdsponsoren van de unieke Basquiat-tentoonstelling in het Heerlense SCHUNCK, ook is ons motto: “Wij geloven dat je meer kunt dan je denkt dat je kunt.

Twee stellingen die elkaar nauw raken en van wiens waarheid ik heilig overtuigd ben. Als we elkaar kunnen bekrachtigen dan kan iedereen tot prestaties komen waarmee hij of zij zichzelf verbaast. Hoe vaak zijn we niet onze eigen beperking, doordat we denken een bepaalde uitdaging niet aan te kunnen? Gelukkig zien we steeds vaker dat mensen beperkingen van zich afschudden, al dan niet geholpen door iemand die in hen gelooft.

Zo is Heerlen bijvoorbeeld van ‘gevaarlijke drugsstad’ getransformeerd tot een bruisende gemeente met een uniek eigen gezicht. Een stad die door een bijzondere tentoonstelling gekozen wordt als plek om voor het eerst Europa aan te doen. Onze koningin komt zelfs persoonlijk naar Heerlen om deze te openen.

Een ander mooi voorbeeld zag ik dankzij ons partnerschap bij het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad. Een voormalig laaggeletterde deed zijn verhaal aan onze vestigingsmanagers. Hij vertelde hoe hij dankzij zijn leidinggevende de moed had gevonden om terug naar school te gaan en zijn opleiding af te maken. Inmiddels geeft hij zelf leiding. Of de samenwerking die we onlangs met Wiertz Company aangingen met Stichting Credo Huis, waar jongeren een veilige thuishaven vinden. Waar gewerkt wordt aan een duurzaam toekomstperspectief voor mensen die in de samenleving maar al te vaak als kansarm worden bestempeld. Voor je het weet gaan ze zelf in dat stempel geloven. Dat moeten we tegen gaan.

Allemaal voorbeelden die bewijzen dat we met geloof in elkaar ontzettend veel kunnen bereiken. Flexcollega’s helpen om zichzelf te ontwikkelen en hen stimuleren om een carrièrepad uit te stippelen. Samen met zakelijk partners praten en zodoende leren hoe we onze bedrijven steeds verder kunnen verbeteren. Om nog maar een paar uitingen te noemen van ons geloof dat iedereen meer kan dan ie denkt dat ie kan. Inclusief mijn collega’s, onze klanten, partners en flexcollega’s en ikzelf.

Hoeveel meer energie geeft het om te denken in kansen in plaats van in beperkingen. Om verantwoordelijkheid te nemen, durf te tonen en het besef te hebben dat we in gezamenlijkheid ontzettend veel teweeg kunnen brengen. Mijn jaar kreeg een nòg vliegender start dankzij die mooie quote van Jean Michel Basquiat. Ga dus zeker een kijkje nemen bij de expositie over zijn werk. Nog tot 2 juni te bewonderen in mijn mooie Heerlen!

Roger Holtus
Managing Director Wiertz Company


De columns uit 2018 zijn nu gebundeld: vraag een exemplaar aan!
Is er eigenlijk wel sprake van krapte op de arbeidsmarkt? Wat kunnen managers leren van Miles Davis? Waarom zijn banken eigenlijk gesloten op Goede Vrijdag? Het zijn vragen die Roger Holtus beantwoordt in de verzameling columns uit 2018 die onder de titel ‘Vertrouwen in de toekomst’ gebundeld zijn. Vraag hier een gratis exemplaar aan!


Lees verder: 
Wiertz Company lanceert deze week een nieuwe WhatsApp-service. Daarmee is de allround HR-dienstverlener één van de eerste bedrijven in de uitzendbranche die dit communicatiemiddel op grote schaal inzet om in contact te komen en blijven met kandidaten op de arbeidsmarkt.

Event Management Group (EMG) en Wiertz Gastvrij, het horecaspecialisme van Wiertz Company, hebben een opleidingsovereenkomst gesloten. Horecakrachten in opleiding kunnen vanaf nu praktijkervaring opdoen bij een van de drie locaties van EMG in Limburg.


Afbeelding: Basquiat performing in the apartment, c. 1979–1980. Foto door Alexis Adler.