BLOG: Wij zijn allemaal Usain Bolt of Daphne Schippers!

BLOG: Wij zijn allemaal Usain Bolt of Daphne Schippers!

Edmee Peters werkt als intercedente in Maastricht. Ze vertelt in deze blogpost hoe zij de nieuwe bedrijfsbrede campagne ‘Begin een nieuwe dag’ beleeft! 

De maand mei is aangebroken en ik ben inmiddels 11 jaar in dienst! De eerste collega’s en flexcollega’s gaan met voorjaarsvakantie en de eerste vakantiewerkaanvragen komen alweer binnen. Wat gaat de tijd snel, wat zijn we gegroeid en wat is onze organisatie in beweging. Een veranderende markt maakt dat wij moeten meebewegen, meedenken en ons moeten blijven moeten ontwikkelen. En er zijn nogal wat ontwikkelingen geweest en nog aanstaande!

Eén van deze ontwikkelingen is onze mooie en herkenbare nieuwe huisstijl met als slogan ‘Begin een nieuwe dag’.  De gedachte hierachter is dat je jezelf altijd kunt verbeteren en de overtuiging dat iedereen gelukkig wordt van de juiste baan. We kunnen allemaal meer dan we zelf denken.

Hoe zie ik ‘Begin een nieuwe dag’? Ondanks dat ik niet veel heb met hardlopen, ga ik het in hardlooptermen uitleggen. Wij zijn allemaal Usain Bolt of Daphne Schippers!

Om ergens echt goed in te worden, moet je trainen, je concurrenten bestuderen en deelnemen aan wedstrijden. Je moet in jezelf geloven, jezelf uitdagen en willen verbeteren. Iedere nieuwe dag staan wij in de startblokken, klaar om een nieuwe dag te beginnen met één doel voor ogen: het erepodium, die eerste plek. Oftewel, de juiste match maken tussen kandidaat en opdrachtgever.

De weg van de startblokken naar het erepodium is vaak lang. Dat houdt in dat we iedere dag snel en alert moeten zijn, moeten trainen (onze klanten en flexcollega’s moeten kennen), een goede start moeten maken en op de juiste wijze moeten werken. We moeten vaak een obstakel of hindernis nemen en terugkijken waar het eventueel mis is gegaan. Hiervan leren en doorgaan, onze kennis en ervaringen delen met collega’s, elkaar beter maken door het estafettestokje vol met kennis en ervaring door te geven.

Iedere nieuwe plaatsing of nieuwe klant moet voelen als een persoonlijk record, een overwinning.  Het geeft immers toch nog steeds een fijn gevoel om een mooie plaatsing te realiseren? Om klant en flexcollega positief te verrassen, ze gelukkig met elkaar en ons maken?

Tenslotte zetten we de eindsprint in met ons doel voor ogen: de hoogste plek op het podium, de plek die je als nummer één verdient. Wiertz Personeelsdiensten als marktleider, koploper ten opzichte van andere uitzendbureaus. Een bedrijf waar je trots op bent, een bedrijf waar je in de markt niet meer om heen kunt. Het is toch mooi om te zeggen dat je voor zo’n bedrijf werkt en zo je nieuwe dag kunt beginnen?

Edmee Peters
Intercedente
Mail / LinkedIn