Hoe overleef je carnaval? Check de 11 tips!

Hoe overleef je carnaval? Check de 11 tips!

Vier jij elk jaar carnaval en ben je op het einde altijd helemaal gesloopt? Met deze tips overleef jij de carnaval en hoef jij geen dagen bij te komen!

1. Carnaval is een marathon
Als je de eerste avond meteen drinkt zoals je normaal op een avond uit doet, is de kans groot dat je dat geen drie dagen gaat volhouden. Je begint vaak al vroeg, tot diep in de nacht. En als je uitgeslapen bent, kun je je meestal weer gaan klaarmaken voor de nieuwe dag. Zorg dat je (enigszins) fris aan de volgende dag kunt beginnen!

2. Neem zakdoekjes mee
Deze tip is vooral voor de vrouwen. Heb je al een kwartier in de rij voor het toilet gestaan en is dan ook nog eens het toiletpapier op? Met zakdoekjes ben je helemaal voorbereid op deze vervelende situatie. Voor mannen is dit een minder groot probleem.

3. Drink niet op een lege maag
Zorg voor een goede bodem voordat je begint met drinken. Alcohol op een lege maag zorgt ervoor dat je een stuk sneller dronken bent, met het risico dat je de dag erna niks meer weet. Als je goed eet voordat je op pad gaat, kom je de dagen prima door (met goede herinneringen)!

4. Trek laagjes aan
Vooral als je meeloopt tijdens optochten is dit een hele belangrijke. En ja, alcohol maakt je weer warm, maar als jij vanaf ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat buiten staat werkt ook dat niet meer zo goed. Draag thermokleding onder je outfit zodat je carnaval niet klappertandend hoeft mee te maken.

5. Probeer voldoende water te drinken
In de gemiddelde kroeg wordt het erg warm met al die carnavalisten. Als je niet genoeg water drinkt, in combinatie met het drinken van (veel) alcohol, kun je uitdrogen. Bovendien kun je met water je kater (een beetje) voorkomen, win-win dus!

6. Denk vooraf na over hoe je naar huis gaat
Zorg dat je altijd veilig thuiskomt! We hoeven je niet te vertellen dat je nooit bij iemand moet instappen die gedronken heeft, maar we doen het toch 😉 Bespreek van te voren of je met de taxi naar huis gaat of wie er die avond BOB is.

7. Kijk uit voor zakkenrollers
Niet iedere boef loopt tijdens carnaval in een boevenpak 😉 Let goed op je broekzakken en op je tasje, anders kun je de rest van de carnaval een stuk minder gezellig vieren!

8. Drink niet te snel
Als je te snel drinkt, overbelast je je lever. Je lichaam heeft 1,5 uur nodig om een glas alcohol te verwerken, dus als je ’s morgens al stomdronken bent, is het de vraag of je de avond haalt en op welke manier. Over de kater de volgende dag nog maar niet te spreken…

9. Eet ei
Eieren bevatten cysteine, dat helpt de giftige stoffen van alcohol op te ruimen. Er is geen verschil tussen gebakken of gekookte eieren, het helpt allebei super goed!

10. Drink geen koffie
Ook al heb je zo’n zin in een lekker bakje koffie als je wakker wordt met een kater; doe het niet! Koffie werkt, net als alcohol, uitdrogend en lost je kater dus niet op! Drink een kop thee of een paar glazen water als je wakker wordt.

11. Maak lol
Carnaval staat bekend als een grote gekkigheid; alles kan, alles mag en iedereen is leuk tegen elkaar. Geniet van de alcohol, je vrienden en de lol die je maakt. Als je de dag erna wakker wordt met een stevige kater, maar toch terug kan denken aan een super gezellige avond, dan verzacht dat de kater ook al 😉