Carrièremaker: Edmée

Carrièremaker: Edmée

Mijn naam is Edmée Peters, 36 lentes jong en inmiddels al bijna 14 jaar werkzaam voor Wiertz Company. Momenteel ben ik werkzaam als consultant bij Wiertz Career Solutions, waar we zorgdragen voor werving & selectie en detachering van hbo- en wo-geschoolde medewerkers.

Wat maakt het werken bij Wiertz Company zo leuk?

Er zijn veel factoren die het werken bij Wiertz zo leuk maken! Naast de inhoud van het werk dragen mijn collega’s, de gevarieerde klanten portefeuille en de persoonlijke aandacht voor de individuele medewerker bij aan het plezier dat ik in mijn werk heb. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik een medewerker hebt mogen bemiddelen voor een structurele baan. Dat geeft een echte kick. Ik kan echt een vreugdekreet slaken als ik werkgever en werknemer blij heb kunnen maken door het maken van de juiste match. Dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan de persoonlijke groei en het succes van de medewerker en van de klant. Dat is toch geweldig!

Groei wordt gezien en gestimuleerd! Er is altijd oog voor  de ambitie en het potentieel  van de persoon.  Tot slot zijn de communicatielijnen heel kort en de deur van onze CEO staat altijd voor ons open en de werksfeer is zeer informeel.

Wiertz Company is een sterk groeiende organisatie in een zeer dynamische branche. Vraag en aandacht is nooit in balans. Wij slagen er echter in om keer op keer te laten zien dat we succesvol kunnen opereren in een sterk veranderende markt.

Hoe is je carrière begonnen bij Wiertz Company?

Ik was net afgestudeerd en me aan het oriënteren op de arbeidsmarkt toen ik via een bekende werd geattendeerd op het beroep “intercedent”. Ik ben me toen gaan inlezen in de functie en op zoek gegaan naar een bedrijf dat mij me paste.  Al snel kwam ik terecht bij Wiertz Company. De missie en visie van het bedrijf en de omschrijving van de organisatie sprak me zo ontzettend aan. Ik dacht meteen, hier wil ik werken!

Op dat moment stond er een vacature open in Kerkrade en ik besloot te solliciteren. Al snel bleek dat er een interne verschuiving zou gaan plaatsvinden waardoor er een plek in Maastricht (mijn hometown) vrij zou komen! In één week heb ik drie sollicitatiegesprekken mogen voeren, en aan het einde van de week liep ik naar buiten met het contract onder mijn arm en mocht ik direct aan de slag!

En wat zijn de stappen die je doorlopen hebt?

In 2008 ben ik begonnen als junior intercedent op de vestiging in Maastricht (tegenwoordig consultant). In de drie jaar die volgden heb ik veel kennis opgedaan van het uitzendvak, waardoor ik in staat was om zelfstandig grote accounts te bedienen. Na drie jaar was ik klaar voor een nieuwe uitdaging en werd ik benoemd tot   kantoormanager in Sittard. Deze functie heb ik 3,5 jaar met veel plezier mogen vervullen. In die tijd was de markt erg lastig en zaten we midden in een crisis. Ik kwam er al snel achter dat relatiebeheer een zeer sterk punt van mij was en de harde commercie iets minder goed bij mij paste. Ik kreeg de kans om als senior consultant terug te keren naar Maastricht om daar een large account te gaan beheren. Dit heb ik tot begin 2020 met enorm veel plezier gedaan. Iedere dag was anders met iedere dag weer nieuwe uitdagingen Het plezier dat ik had leidde tot successen en viel bovendien op in de organisatie. Dit maakte dat ik een horizontale stap mocht maken naar een Career Solutions. Een absolute verdiepingsslag met voldoende mogelijkheden om mij verder te ontwikkelen. Nu spreek ik dagelijks met HBO en WO Professionals die toe zijn aan nieuwe stap in hun carrière. Hier ligt voor mij nog enorm veel uitdaging!

Beschrijf Wiertz in 3 woorden: Familiebedrijfondernemend en resultaatgericht.

Hoe omschrijf je je collega’s?

Enthousiast, vrolijk, gezellig, ondernemend, persoonlijk en dienstverlenend. Eén van de sterke punten van ons team is dat we goed kunnen samenwerken, we delen informatie met elkaar en maken elkaar sterker en beter. Hierdoor kunnen we onze klanten  nog beter bedienen. En onze successen worden goed gevierd, want dat is nog iets wat we heel goed kunnen!