Carrierèswitch? Houd rekening met deze 2 tips

Carrierèswitch? Houd rekening met deze 2 tips

Sinds kort actief op de arbeidsmarkt, maar wel al toe aan een nieuwe uitdaging? Of tien jaar werkzaam binnen een bepaalde sector, maar de baan past intussen niet meer bij je en je bent op zoek naar een nieuwe prikkel? Hoe doe je dat? Er zijn twee zaken waarop je het beste de focus kunt leggen:

– Competenties
Ongeacht je kennis, je wordt altijd op waarde geschat en betaald voor je competenties. Soms maakt het zelfs niet eens uit of jij het onderwerp van de functie wel of niet interessant vindt. Dit is ook veelal de reden dat je schrijft op een functietitel, en niet een onderwerptitel. Bepaalde kennis die je ontbeert, kan je altijd nog tijdens het werk worden aangeleerd door middel van cursussen en dergelijke. De gevraagde competenties die je de afgelopen vijf jaar wel hebt doorontwikkeld zijn dan veel interessanter. Maak daarom inzichtelijk wat jouw meest waardevolle competenties zijn. Dat is de basis waarmee je de switch kunt maken richting een ander werkgebied.

– Unique Selling Points en ervaring
Welke Unique Selling Points (USP’s) neem jij mee in de nieuwe baan vanuit je oude werkgever? Stel je voor dat je een switch wilt maken van communicatie naar de IT-sector. Dat lijkt bijna onmogelijk, maar dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Als communicatiemedewerker dien je communicatief en sociaal vaardig te zijn én graag samen te werken met collega’s. De kwaliteiten van IT’ers liggen over het algemeen op andere vlakken, maar dit zorgt er wel voor dat jouw opgedane ervaring en competenties juist van toegevoegde waarde zijn voor het team.

Richt je daarom op hoe jij jouw zgn. ‘gemis’ aan kennis kan compenseren met de vele voordelen (USP’s en ervaring) die je juist wél meeneemt als toekomstig werknemer. Aan jou de interessante taak om dit zelfverzekerd en met veel positivisme over te brengen op potentiële werkgevers.

Op zoek naar een andere uitdaging? Bekijk dan onze vacatures of neem direct rechtstreeks contact op met een van onze recruiters!