Certificaat Fair Produce van Wiertz Personeelsdiensten verlengd

Certificaat Fair Produce van Wiertz Personeelsdiensten verlengd

Het Fair Produce-certificaat (Stichting Fair Produce) van uitzendlabel Wiertz Personeelsdiensten is wederom verlengd voor de periode van één jaar. De Stichting Fair Produce Nederland certificeert bedrijven, die gegarandeerd een sociaal personeelsbeleid voeren dat aan alle eisen voldoet. Daarmee wordt ‘goed werkgeverschap’ in de tuinbouwketen gestimuleerd.

Fair Produce staat voor faire behandeling van werknemers
Het keurmerk Fair Produce staat voor faire behandeling van de werknemers. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de juiste beloning en goede huisvesting. In de paddenstoelensector wordt veel gewerkt met uitzendkrachten. Ook deze uitzendkrachten moeten fair behandeld worden. Daarom heeft Fair Produce eisen ontwikkeld waar uitzendbureaus aan moeten voldoen om in de sector te mogen werken. Er wordt onder andere gekeken of werknemers een eerlijk loon volgens de Nederlandse wet- en regelgeving krijgen, beschikken over goede huisvesting en werken onder goede arbeidsomstandigheden. 

Wiertz Personeelsdiensten is het uitzendlabel van Wiertz Company.

Kijk op de website van Stichting Fair Produce voor meer informatie over het keurmerk en klik hier voor het certificaat.


Lees verder:
De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO voor Uitzendkrachten én de CAO Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche (SFU) per 18 april 2018 algemeen verbindend verklaard.

Het verzamelen en verwerken van urenbriefjes: voor veel bedrijven en intercedenten een bron van frustratie. Voor Foodpark in Landgraaf verloopt de urenregistratie van flexwerkers nu stukken efficiënter dankzij de invoering van PEP Flex. Hierdoor is er meer tijd voor het werk waar het om draait: het vinden en begeleiden van de beste flexwerkers.