De 10 meest kansrijke mbo-opleidingen in Limburg

De 10 meest kansrijke mbo-opleidingen in Limburg

De baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding blijven onveranderd gunstig. Het aantal mbo-vacatures stijgt nog altijd en het aantal jongeren met een WW-uitkering neemt steeds verder af. Wat zijn nou de 10 meest gevraagde mbo-opleidingen in Limburg?

In de periode van september tot en met februari 2018 ontstonden ruim 243.000 vacatures op mbo-niveau in Nederland. Dat zijn er 13% meer dan in dezelfde periode in 2017. Tussen de arbeidsmarktregio’s in Limburg zijn er verschillen, maar ook de nodige overeenkomsten.

Gevraagd: koks, timmermannen en vaklieden in de zorg (en nog veel meer)
Zo biedt een opleiding tot kok, timmerman of verzorgende IG in de hele provincie een uitstekend perspectief op een baan. Ook defensie blijft vragen naar nieuwe mensen, waardoor de opleidingen ‘grondoptreden’ dus een uitstekende kans op een baan bieden. De vraag naar middelbaar opgeleide medewerkers in de groensector blijft ook in heel Limburg onverminderd groot. Ook de automotive-industrie met VDL en toeleveranciers als aanjager vragen om de nodige nieuwe instromers de komende tijd.

De 10 meest kansrijke mbo-opleidingen per niveau in Limburg. 
In onderstaande tabellen in willekeurige volgorde de meest kansrijke opleidingen per arbeidsmarktregio in Limburg.

 

Bron: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)


Lees verder:
De flexbranche profiteert van de florerende economie, maar het personeelstekort vormt een bedreiging. Voor de lange termijn is toenemende digitalisering zowel een kans als een bedreiging. ABN AMRO ziet 5 manieren waarop de flexbranche hiermee kan omgaan.

De Nederlandse economie floreert en de werkloosheid blijft verder dalen. Het kabinet was positief gestemd op de derde dinsdag van september, Prinsjesdag. We hebben de tien belangrijkste onderwerpen uit de begroting uitgelicht.