Google structureert en labelt informatie, en matcht deze aan zoekopdrachten. Door vacatures te labelen op onder andere locatie, opleidingsniveau en sector, wil Google die match verbeteren. Dat labelen gaat niet vanzelf, je voegt hiervoor microdata toe aan je vacatures. Zo zorg je ervoor dat Google de specificaties meeneemt in de zoekresultaten. Doe je dat goed, dan is het waarschijnlijk in het begin vrij makkelijk om die toppositie in Google for Jobs te bemachtigen. Hieronder lees je hoe dat werkt.

Hoe maak je vacatures Google for Jobs-proof?

Ook Facebook stapt de vacaturemarkt binnen met Facebook Jobs, waarvan nog niet bekend is wanneer het beschikbaar komt in Europa. Bedrijven kunnen vanaf dan een vacacturetab aan hun bedrijfspagina op Facebook toevoegen. Bedrijven kunnen kunnen straks vacatures plaatsen en met kandidaten communiceren op Facebook. De personeelsadvertenties verschijnen in de tijdlijn van gebruikers, maar ook in een hoekje van de bedrijfspagina. LinkedIn krijgt er dus een stevige concurrent bij, waarbij Facebook als voordeel heeft dat het wereldwijd meer gebruikers en een veel groter bereik heeft.

Kortom
Er zijn dus mogelijkheden te over om het onderscheid te maken. Combineer dat met de krapte en de noodzaak goed personeel te blijven vinden en houden om als bedrijf succesvol te blijven: ook 2018 wordt weer een spannend en innovatief jaar voor iedereen die zich met HR bezig houdt!