De 8 do’s en don’ts van een cv

Iedereen heeft wel eens het gevoel dat hij/zij in een sleur terecht is gekomen. Is dit het nu? Past deze baan wel bij me? Als dat niet zo is, dan is het hoog tijd voor iets nieuws! En een zoektocht begint vaak met het opstellen van een cv.

Een cv opstellen lijkt op het eerste oog makkelijk, maar valt vaak tegen. En jij wil uiteraard een geweldige eerste indruk maken! We zetten dus de acht do’s en dont’s van een cv voor je op een rij.

Do

1. Voeg een duidelijke foto van jezelf toe
Een beeld zegt meer dan duizend woorden! Er is uit onderzoek gebleken dat de combinatie naam én beeld beter blijft hangen; plaats daarom altijd een foto op je cv. Houd daarbij wel rekening met de baan die je zoekt. Te informele foto’s kunnen juist het tegenovergestelde effect hebben.

2. Houd het kort
Houd er rekening mee dat een werkgever maar een paar minuten de tijd heeft om je cv te bekijken. Op langdradige verhalen over het eerste zwem- of typediploma wacht niemand. Houd het kort en noteer alleen de meest relevante informatie en wees concreet in wat je hebt gedaan hebt. Gebruik daar onder andere bulletpoints voor: dat maakt het scannen van een cv een stuk makkelijker.

3. Maak duidelijk waar je voor staat
Schrijf onder je persoonsgegevens op wie je bent, waar je voor staat en waarom je juist op deze functie solliciteert. Dit zorgt voor een geheugensteuntje tijdens het gesprek en is goede informatie voor de potentiële werkgever!

4. Benoem relevante systeemkennis
Heb je gewerkt met bepaalde systemen? Schrijf dit op. Voor een werkgever is het bij tijdelijke banen goed om te weten dat je snel inzetbaar bent en weinig tijd kost om in te werken.

5. Talenknobbel toevoegen
Heb je een talenknobbel en spreek je meer dan Nederlands, Duits, Engels en Frans? Meld dit dan: het is écht een pluspunt.

Don’t

6. Schrijffouten
Denk eraan dat de e-mail die je stuurt naar de werkgever ook je visitekaartje is. Maak geen schrijffouten, kijk goed naar je taalgebruik en vergeet niet de bijlage toe te voegen.

7. Bewijsdrang
Straal zelfvertrouwen uit en houd je verhaal in de cv kort en bondig. Heb je ook banen gehad die niet relevant zijn voor deze nieuwe functie? Houd de informatie hierover dan bij een enkele regel.

8. Hobby’s vermelden
Hobby’s zeggen veel over wie je echt bent. Let dus goed op wat je allemaal vermeld. Reageer je bijvoorbeeld op een ban als teamleider, maar breng je je vrije tijd vooral hobby’s die hier totaal niet bij stroken? Dan is de match tussen jou en de functie wellicht een minder goede.

Laat ons jou helpen!
Overtuigd dat je meer kunt? Dat er meer in zit? Neem dan contact met ons op. Wiertz Company groeity hard en we hebben altijd mogelijkheden voor ambitieuze mensen die het heft in eigen hand nemen. Laten we een afspraak maken en persoonlijk kennis maken. Begin een nieuwe dag!


Wie zijn wij?
Wiertz Company is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1997 tot een vooraanstaande speler op de Limburgse flexmarkt heeft ontwikkeld. Met bijna 100 collega’s werken we dagelijks aan het gelukkig maken van werkgevers en werknemers, waarbij oprechte persoonlijke aandacht altijd het uitgangspunt is. Wij geloven dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt!

Is jouw cv dik in orde? Test hem dan eens!
Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op met Nadine Drescher of Fabienne Sterk: 045-5639248/ 06-33330836.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar: 06 105 468 29