Blog Roger: De mindset

Blog Roger: De mindset

Na een fantastische zomer heeft de herfst zijn plek inmiddels ingenomen. Regen en lagere temperaturen brengen ons terug naar binnen. Ik moet er altijd even aan wennen. Het lijkt alsof m’n wereld kleiner wordt. Korte dagen, donkere wolken en het vergeten van een paraplu helpen dan niet mee. Totdat me ineens een mooi gekleurde boom opvalt. Dan lijkt alles te veranderen. Opeens zie ik eekhoorntjes die proviand verzamelen. Verheug ik me op een dunne coltrui. Zoek ik weer recepten voor een lekkere stoofpot en kijk ik uit naar zondagmiddagen met een boek en een bockbiertje. Er is maar weinig nodig om van perspectief te veranderen, realiseer ik me dan weer. Wil ik de vervelende regen zien, of de knusse woonkamer? De te korte dag of de gezellige avond?

De kou of de laagjes mooie kleding? De herfst is voor mij telkens weer een reminder voor het belang van het kiezen van de juiste mindset. De wereld zie je namelijk niet zoals ze is, maar zoals jij bent. En dat geldt niet alleen voor het seizoen of het weer, maar voor elke uitdaging die we tegenkomen. De mindset waarmee we die tegemoet treden maakt hoe we ons voelen. Soms kan een gekleurde boom die mindset wijzigen, vaker hebben we daar een ander voor nodig. Iemand door wiens bril we mogen kijken. Die helpt om van perspectief te veranderen. Degene die kansen ziet in uitdagingen, denkt in oplossingen, zich schikt naar de omstandigheden en sprongen waagt haalt meer uit het leven en heeft een grotere kans op succes.

Dat is ook de manier waarop we bij Wiertz Company het partnership met onze klanten benaderen. Wat kunnen we samen bedenken om de uitdagingen te lijf te gaan? Met de juiste mindset vinden we altijd wel een weg. We hebben namelijk alle middelen beschikbaar. Een breed pakket aan solutions, veel ervaring, creatieve denkkracht en een commitment om te leveren. Als we dat koppelen aan de kwaliteiten van onze partner, dan ligt de weg naar succes open. Gaat het dan altijd alleen maar goed? Natuurlijk niet. Sommige dingen werken, andere weer niet. Maar door te kiezen voor de hoe-wel-benadering, wordt wat niet werkt een les in plaats van een teleurstelling. Een goede, eerlijke evaluatie zet ons dan altijd wel weer op het juiste pad. Vooral ook omdat we het samen doen. En in een goed gesprek is er altijd wel iemand die, als er geklaagd wordt over de korter wordende dagen, uitroept: ‘Kijk eens naar die kleuren!’

Ik wens u een fijne herfst.