De moeilijkst invulbare vacatures van Limburg

De moeilijkst invulbare vacatures van Limburg

De arbeidsmarkt blijft krap en nadert inmiddels het niveau van voor de crisis die in 2008 begon. Het is dus onverminderd hard werken om alle vacatures in te vullen met geschikte kandidaten. Het UWV bracht aan het einde van Q2 een rapport uit met daarin de moeilijkst vervulbare vacature in Nederland. Wat zijn nou de lastigste vacatures in Limburg? Een overzicht! 

Ondanks de regionale verschillen in Limburg, zijn er ook de nodige overeenkomsten. Zo vraagt iedere regio om electriciens en zijn er in de hele provincie gediplomeerde verpleegkundigen nodig. In Zuid-Limburg zijn er veel vacatures in de horeca, in Midden-Limburg zorgt de outletboulevard in Roermond voor een grote vraag naar werknemers in de detailhandel.

De moeilijkst vervulbare vacatures in Limburg: 
Elektricien
Verpleegkundige
Logistiek medewerker
Medewerker klantenservice
Vrachtwagenchauffeur

Klik hier voor de volledige tekst van het UWV-rapport ‘Moeilijk vervulbare vacature’.

De 10 meest kansrijke mbo-opleidingen in Limburg
De baankansen voor jongeren met een mbo-opleiding blijven dus onveranderd gunstig. Het aantal mbo-vacatures stijgt nog altijd en het aantal jongeren met een WW-uitkering neemt steeds verder af. In de periode van september tot en met februari 2018 ontstonden ruim 243.000 vacatures op mbo-niveau in Nederland. Dat zijn er 13% meer dan in dezelfde periode in 2017. Tussen de arbeidsmarktregio’s in Limburg zijn er verschillen, maar ook de nodige overeenkomsten.

Lees hier wat de 10 meest kansrijke mbo-opleidingen zijn in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg.


Lees verder:
De Nederlandse economie floreert en de werkloosheid blijft verder dalen. Het kabinet was positief gestemd op de derde dinsdag van september, Prinsjesdag. We hebben de tien belangrijkste onderwerpen uit de begroting uitgelicht.

Het wordt moeilijker om aan voldoende flexibel inzetbare leraren te komen. Igor Buck herkent het beeld, maar wordt er niet somber van: ‘Voorlopig is onze Limburgse pool stabiel. Bovendien zijn we op tijd met onze opdrachtgevers om de tafel gegaan om hierop te anticiperen.’