De voordelen van onboarding

De voordelen van onboarding

In tijden van krapte is het raadzaam nog zuiniger te zijn op nieuwe medewerkers. Door nieuwe collega’s goed te laten landen in de organisatie zijn ze sneller productief, voelen ze zich meer betrokken en vertrekken ze minder snel. 
 
Onboarding van nieuwe medewerkers gaat verder dan het aanwijzen van de werkplek en het voorstellen aan collega’s. Onboarding verwijst naar het proces waardoor nieuwe medewerkers de kennis, vaardigheden en het gedrag verwerven om snel up to speed te zijn bij een nieuwe werkgever.

De voordelen van onboarding
Over de praktische kant van employee onboarding kunnen we kort zijn. Als het misgaat, kun je er wel meteen een slechte eerste indruk mee maken op de nieuwe werknemer. Het is dus heel belangrijk dit soort basale zaken als een telefoon, laptop en werkplek strak te organiseren.

Employee onboarding gaat over het investeren in talent. Want talent moet alle aandacht krijgen die het verdient, zodat het optimaal kan functioneren. Wat zijn de belangrijkste voordelen van actief aan de slag gaan met onboarding?

★ Je bindt de nieuwe medewerker door het creëren van een emotionele band.

★ Je brengt bedrijfstrots over.

★ Je doet het in één keer goed: iedere nieuwe medewerker krijgt dezelfde informatie.

★ Je bespaart leidinggevenden en collega’s (veel) tijd.

★ Je bevestigt de medewerker in zijn keus.

★ Je beantwoordt aan verwachtingen die tijdens de sollicitatie zijn gewekt.

★ Je maakt letterlijk vrienden voor het leven en vormt de basis voor een goed netwerk.


All Aboard Now  
Wiertz Company lanceerde onlangs samen met Goal043 ‘All Aboard Now’. Deze onboarding game richt zich op het boeien, binden en informeren van (nieuwe) medewerkers in de periode vanaf kennismaking tot en met de eerste werkweek.

Zo leren ze op een interactieve manier meer over de structuur van het bedrijf, komen ze er achter wie welke functie heeft binnen de organisatie en doen ze spelenderwijs kennis op van belangrijke regelingen en procedures. Alles met het doel om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan op de eerste werkdag.

Klik hier voor meer informatie over All Aboard Now.

Wilt u meer weten over onboarding?

[formbuilder id=”4817″]