De ‘war for talent’ is begonnen

De ‘war for talent’ is begonnen

Het vermogen om talent te werven is één van de drie belangrijkste pijlers waarop de groei van een bedrijf rust. Zeker nu langzaam een krapte op de arbeidsmarkt ontstaat. Sterker nog, in sommige branches is deze krapte al voelbaar. Nu is al zichtbaar dat de echte ‘high potentials’ de werkgevers voor het uitzoeken hebben. Het is niet de vraag óf dit in de toekomst gaat gelden voor alle medewerkers maar wannéér deze tijd gaat aanbreken. Weet uw bedrijf het juiste talent aan te trekken en bent u in staat deze aan u te binden voor de langere termijn?

Bedrijven presenteren zich steeds beter en willen nieuwe medewerkers voor zich winnen door helder gedefinieerde bedrijfswaarden en een duidelijk herkenbare bedrijfscultuur. Maar ook met het ‘nieuwe werken’, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een leaseauto of iPhone wordt aan talent getrokken. Natuurlijk is er altijd een groep werknemers die loyaal blijft aan een werkgever, maar vaak zijn dit mensen die al jaren werkzaam zijn binnen een organisatie en die genieten van ‘gouden’ voorwaarden.

Los van alle ‘lokkertjes’ en ‘gouden’ voorwaarden is volgens ons echter talentontwikkeling het sleutelwoord voor uw organisatie om talenten te binden en boeien. Dit onderwerp zal de komende jaren naar verwachting dan ook steeds vaker hoog op de agenda staan. Individuele talentontwikkeling is namelijk noodzakelijk om uw organisatiedoelstellingen te kunnen realiseren. Het zorgt ook voor een gezonde doorstroom van medewerkers binnen uw organisatie en waar niet altijd bij wordt stilgestaan, werknemers die hun talent volledig kunnen benutten zijn gelukkiger in hun werk en zorgen voor meer productiviteit.

Lees hier het volledige artikel over innovatieve talentontwikkeling.

Bij ZUID recruiters streven wij een match op beide fronten na: wij zoeken, screenen, benaderen, volgen, boeien en binden talenten voor uw organisatie en zorgen dat dit talent vervolgens op de juiste plek terecht komt. Met onze Talent Tool  dragen we een steentje bij aan talentontwikkeling. Deze online tool met verschillende gratis testen laat mensen hun talenten ontdekken en biedt werkgevers inzicht in de kwaliteiten van hun eigen medewerkers. Neem de proef op de som en test uzelf!