Deloitte en ZUID recruiters: een perfecte match

Deloitte en ZUID recruiters: een perfecte match

Bijzondere talenten vinden in Limburg die hét verschil maken in de accountancy branche. Dat was de opdracht die accountantskantoor Deloitte in Maastricht in petto had voor ZUID recruiters enkele jaren geleden. Anno 2017 is de samenwerking hechter dan ooit en beschikt Deloitte dankzij ZUID recruiters over meerdere gekwalificeerde en ambitieuze accountants.

Accountantskantoor Deloitte is gevestigd ter hoogte van Maastricht Aachen Airport en behoort samen met KPMG, PwC en EY tot de ‘big four’. Het team van accountants levert dagelijks professionele zakelijke dienstverlening, waaronder de uitvoering van wettelijke controle opdrachten aan een groot aantal klanten in zowel de private als publieke sector. “Er is ons veel aan gelegen om de beste mensen aan boord te krijgen en te behouden”, licht Patrick Jussen toe. Hij is een van de partners van Deloitte in Maastricht en nauw betrokken bij de relatie met ZUID recruiters.

Inspelen op ontwikkelingen
Sinds de zomer van 2017 beschikt Deloitte over een Audit Advisory team. Hierbij dienen de accountants de klanten vandaag te helpen én klaar te stomen voor morgen. Dit betekent proactief adviseren in plaats van alleen achteraf controleren.

Dit vraagt om een verandering in werkwijze voor accountants, maar biedt volgens Jussen prachtige uitdagingen. “Accountants krijgen de mogelijkheid om weer adviesopdrachten te doen binnen de eigen opleiding en ervaring. Enerzijds willen we accountants beter opleiden. Anderzijds willen we ons onderscheiden van de concullega’s in de branche; bij Deloitte krijg je de mogelijkheid om te controleren én adviseren. Daarmee hopen we onze talenten langer aan ons te binden en nieuw talent te kunnen vinden.”

Voor ZUID recruiters betekent het een andere benadering, wat betreft het inrichten van de werving & selectie. Waar bij Deloitte voorheen werd gekeken naar de werkervaring van een talent bij een gerenommeerd accountantskantoor, wordt nu ook nadrukkelijk gezocht naar de verbreding. Jussen: “Je hoeft bij ons niet alleen te auditen. We kijken ook of je meer adviesvaardigheden in je hebt zitten of dat je dit aspect wilt ontwikkelen. Het is een niche, waarin we ons team in Limburg en Noord-Brabant willen verstevigen.”

Samenwerking met ZUID recruiters
Jussen heeft er alle vertrouwen in dat ZUID recruiters ook hier moeiteloos op kan inspelen. De samenwerking tussen Deloitte en ZUID recruiters is er sinds 2014 en bevalt uitstekend. Wat hem aanspreekt, is de moeite die door ZUID recruiters steeds opnieuw wordt gedaan om zich volledig in te leven in de behoefte van Deloitte, de persoonlijke aandacht die wordt geboden en de tijd die bij iedere vacature geïnvesteerd wordt in het zoeken, screenen en voorstellen van kandidaten.

“Ik ben zeer tevreden over de samenwerking”, legt Jussen uit. “Mijn persoonlijke ervaring met Roel Zuijlen is dat hij zich uitstekend inleeft in het profiel van de man of vrouw die we zoeken. Hij neemt de tijd om naar het verhaal van Deloitte te luisteren en kent onze ambities.”

Onlangs heeft Deloitte drie nieuwe collega’s mogen verwelkomen vanuit ZUID recruiters. De eerste indrukken zijn positief. “Het zijn drie bijzondere collega’s die allemaal uniek zijn. Ze zijn zeer goed opgenomen in ons team en presteren ook prima. Dat moet ook wel, want we willen alleen de beste mensen. Daarvoor mogen alle credits naar Roel en het team van ZUID recruiters. Ik kijk er naar uit om onze samenwerking te continueren en intensiveren in 2018”, besluit Jussen.

Ook in contact komen met ZUID recruiters?
Wilt u ook weten wat ZUID recruiters voor uw organisatie kan betekenen? Wij laten het u graag zien! Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met ons op.