Delphinium en Wiertz Foundation initiëren nieuwe zorgresidentie “de Voort” in Parkstad

Delphinium en Wiertz Foundation initiëren nieuwe zorgresidentie “de Voort” in Parkstad

Zorginstelling Delphinium uit Parkstad opent aan het einde van dit jaar een nieuwe zorgresidentie. Na eerder succesvol een dergelijk initiatief te hebben opgezet in Nuth (zorgvilla Ridderspoor) is de keuze nu op Landgraaf gevallen. Hier wordt het voormalig Radar gebouw en centrum voor dagopvang de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de nieuwe bestemming. “Deze woongemeenschap aan de Kleikoelenweg ligt perfect” zo laat Ron Murrer, directeur van Delphinium weten. “Het pand kijkt uit op natuur en er is een mooie grote tuin omheen. De nieuwe zorgresidentie “de Voort” wordt een mooie woonruimte voor 20 bewoners met elk een eigen kamer en kleinschalige, hoogwaardige aandacht. Persoonlijke en betrokken zorg staat hierbij voorop”. Zorgvilla Ridderspoor, gestart in 2012, is inmiddels zeer succesvol. “Onze kleinschalige benadering slaat aan, en we hebben een flinke wachtlijst” aldus Murrer. “We verwachten dat we onze nieuwe zorgresidentie in Landgraaf snel helemaal bewoond hebben.

Het project in Landgraaf betreft een coöperatie tussen Delphinium en Wiertz Foundation, de goede doelenstichting van Wiertz Personeelsdiensten. Het pand in Landgraaf wordt in dit geval aangekocht en verbouwd door Wiertz, die het pand vervolgens verhuurt aan het zorgbedrijf. “We vinden dit een geweldig initiatief” zo laat Harm Wiertz weten. “Mensen die hun hele leven hard gewerkt hebben verdienen een goede, kleinschalige en persoonlijke zorg als ze hier behoefte aan hebben. Dit is bovendien een aanwinst voor Parkstad en Murrer is een ondernemer waar ik respect voor heb”. De transactie werd begeleid door Sentjens vastgoed advisering. “Ook als vastgoedadviseur sta ik voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, en dan is het een eer om mee te mogen werken aan een dergelijk lovenswaardig project”.

De komende maanden zal het gebouw aan de Kleikoelenweg ingrijpend gerenoveerd worden. Naar verwachting zullen tegen het einde van dit jaar al de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woonomgeving. “Daarnaast zullen we ook voor ouderen die in de buurt wonen activiteiten gaan organiseren, wat dat betreft gaan we volop participeren binnen de woonomgeving” zegt Ron Murrer tot slot.