Dionne Wiertz doet wat ze het leukste vindt

Dionne Wiertz doet wat ze het leukste vindt

Dionne Wiertz, mede-eigenaar van de Zuid Nederlandse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten werkt opnieuw als intercedente. “Zo ben ik in 1997 begonnen en dat is wat ik het leukste vind” aldus de vrouw die vijftien jaar geleden samen met haar echtgenoot Harm Wiertz besloot om een eigen uitzendorganisatie op te richten. “We zijn gestart met onze eigen bureau omdat we vonden dat de mens bij ons op de eerste plaats behoort te staan. Als uitzendorganisatie moet je echt toegevoegde waarde bieden rondom het bemiddelingsproces. Dat was bij de bureaus om ons heen niet altijd het geval”.

Na de start in 1997 groeide de uitzendorganisatie naar de huidige omvang. Op dit moment bevinden de filialen zich in Limburg, Duitsland, Brabant en Gelderland. De groei verliep geleidelijk en was het gevolg van enerzijds de aantrekkende arbeidsmarkt maar anderzijds zeker ook het gevolg van het onderscheidend vermogen van het bedrijf. “Als gevolg van de groei van ons bedrijf veranderde mijn functie en deed ik uiteindelijk het P&O werk voor onze eigen interne organisatie” zegt Dionne Wiertz. “De laatste twee jaar werken we met een solide organisatiemodel waarbinnen een driehoofdige directie eindverantwoordelijk is voor de organisatie. Harm en ik hebben als eigenaren zitting in de familieraad en een toezichthoudende rol. Omdat dit proces goed verloopt kan ik nu weer gaan doen wat ik echt leuk vind. Alles draait binnen een uitzendorganisatie immers om het bemiddelingsproces. Binnen het filiaal gebeurt het, niet op een hoofdkantoor.

Het mooie van het bemiddelen van krachten en het invullen van vacatures vind ik de kick die ik ervan krijg. En de dynamiek natuurlijk. De telefoon gaat de hele dag en er gebeuren steeds weer onverwachte dingen. Het is geweldig om mensen blij te kunnen maken met een nieuwe baan en om bedrijven te kunnen helpen aan de juiste nieuwe medewerker”.

Dionne Wiertz werkt als intercedente binnen het filiaal van Wiertz Personeelsdiensten aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Overigens groeit de Zuid Nederlandse uitzendorganisatie dit jaar tegen de stroom in. Hoewel de uitzendbranche in zwaar weer lijkt te verkeren als gevolg van een haperende economie, realiseert Wiertz juist een forse toename van vacatures, opdrachtgevers en werkzame uitzendkrachten.