Roger Holtus: ‘Dit is hét moment voor een visie op flex’

Roger Holtus: ‘Dit is hét moment voor een visie op flex’

“De behoefte aan flexibiliteit bij werkgevers verandert natuurlijk niet”, stelt Roger Holtus. De CEO van Wiertz Company ziet de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) met vertrouwen tegemoet: “Wiertz Company heeft alles in huis om ook na 1 januari 2020 de wereld van mens en werk volledig te bedienen.”

Het doel van de Wet Arbeidsmarkt in Balans is duidelijk: het verschil tussen flex en vast op het gebied van arbeidsvoorwaarden moet worden verkleind. Daartoe staan er allerlei maatregelen op stapel die werkgevers moeten verleiden na 1 januari 2020 medewerkers sneller in vaste dienst te nemen.

Flexbehoefte blijft
De WAB doet natuurlijk niets af aan de behoefte die Nederlandse organisaties hebben aan een flexibele schil in hun bedrijfsvoering”, begint CEO Roger Holtus. “De flexbranche heeft bovendien zijn toegevoegde waarde allang bewezen. Bedrijven zullen nu gaan zoeken naar een alternatieve manier om wendbaar te blijven. De dienstverlening van flexorganisaties beweegt daarin mee.”

Medewerkers in vaste dienst
Door het complete dienstenpakket van Wiertz Company voorziet Holtus geen problemen vanaf 1 januari. Als belangrijkste voorbeeld noemt hij het fenomeen payrolling. Vanaf 1 januari hebben payrollkrachten recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers die in vaste dienst zijn. “De flexibiliteit die payroll nu ook vertegenwoordigt, kunnen wij als Wiertz Company blijven bieden. Naast Payroll Nederland, maken namelijk ook ZUID recruiters en Wiertz Personeelsdiensten deel uit van ons bedrijf. Wij kunnen payrollkrachten een vaste overeenkomst bieden en op een passende functie elders plaatsen als omstandigheden bij een payrollklant wijzigen. Wij voorzien dus ook in 2020 structureel in de flexbehoefte van bedrijven.”

Partnership vereist
Er moet wel nauw moet worden samengewerkt met opdrachtgevers, benadrukt Holtus. “Om op deze manier flexibiliteit te waarborgen, moeten we uiteraard goede afspraken maken met onze opdrachtgevers. Het vereist betrokkenheid en partnership. Laten dat nou net twee zaken zijn die bij Wiertz Company altijd hoog in het vaandel hebben gestaan.”

Detacheren als nieuwe norm
Poolmanagement wordt dus nog belangrijker in de flexbranche. “Goed voor flexmedewerkers zorgen, persoonlijke groei faciliteren en vakkundige begeleiding bij arbeidsongeschiktheid: dat is de kern van succesvol poolmanagement”, aldus Holtus. Hij ziet het met vertrouwen tegemoet: “Het zijn zaken waar we ons van oudsher in onderscheiden op de flexmarkt. Opdrachtgevers van Payroll Nederland beloonden de begeleiding bij arbeidsongeschiktheid in september nog met een 9,08. Daar zijn we bijzonder trots op omdat met name de beheersing van ziektekosten het verschil gaat maken. Daarbij geloven wij oprecht dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze koers blijft dus ongewijzigd en wordt eigenlijk zelfs bevestigd door de WAB.”

Hét moment voor een Visie op Flex
Wiertz Company organiseert al ruim 2 maanden seminars over de gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. “Dit is voor werkgevers hét moment om een visie op flex te ontwikkelen. Dat begint met goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden en wettelijke kaders.” Wie verder wil praten over flexibiliteit, is bij Holtus aan het goede adres. “Sterker nog: ik kom graag langs om met wie dan ook verder te praten.  Wie denkt in mogelijkheden, is ook in 2020 succesvol. En daar draagt Wiertz Company graag aan bij.”


Lees verder: 
Op maandag 28 oktober organiseert Wiertz Company een seminar in Heerlen over de WAB. Op woensdag 30 oktober volgt er een bijeenkomst in Maastricht. Het zijn de negende en tiende seminar in een reeks waar inmiddels al meer dan 150 mensen aan deelgenomen hebben. Iedereen is welkom en aanmelden is gratis!

Download de Whitepaper Wet Arbeidsmarkt in Balans voor de hoofdpunten en 11 concrete acties die ervoor zorgen dat u op tijd klaar bent voor de WAB! Mocht u naar aanleiding van de whitepaper verder willen praten, dan maken we uiteraard graag een afspraak. Laat dan uw gegevens hier achter!