Dreigend tekort aan ervaren juristen

Dreigend tekort aan ervaren juristen

Het aantal juridische vacatures is in het vierde kwartaal met meer dan 25% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste vraag komt nog steeds vanuit de zakelijke dienstverlening (+47%) en de intermediairs (+17%). Maar ook de overheid zoekt naarstig naar juristen. Deze sector laat een stijging van 36% zien van het aantal juridische vacatures. Dit blijkt uit recent onderzoek.

Het positieve economisch klimaat zorgt ervoor dat bedrijven durven te investeren. Hierdoor krijgen ze weer meer te maken met de juridische gevolgen van (inter)nationaal zakendoen, digitalisering, privacywetgeving en contracten. Bedrijven zijn hiervoor op zoek naar medior juristen die snel ingewerkt en productief zijn. En daar ontstaat de spanning. De huidige juridische arbeidsmarkt bestaat voornamelijk uit nieuwkomers (starters) en seniors (vaak zelfstandigen).
ZUID juristen biedt de oplossing!

Bedrijven maken steeds meer gebruik van interim-juristen om fluctuaties in de bedrijfsvoering op te vangen. Ook overheidsorganisaties huren interim-juristen in en besteden ook werk uit aan juridische dienstverleners. ZUID juristen biedt verschillende diensten aan op het gebied van juridische ondersteuning: van interim jurist tot een MKB abonnement, van een Inhouse adviseur tot een projectmatige dienstverlening. Onze juridische ondersteuning wordt op maat samengesteld, en uiteraard voor een aantrekkelijk tarief. Het is immers al lastig genoeg!

Bekijk hier al onze diensten of neem direct contact op voor een vrijblijvend advies.