BLOG: Echte innovatie leidt tot meer aandacht voor elkaar

BLOG: Echte innovatie leidt tot meer aandacht voor elkaar

Wiertz Company is een leeftijdsgenoot van Chapeau. Beiden vieren dit jaar hun 21e verjaardag. In 2017 vierde Wiertz Company de 20e verjaardag groots met onder andere een talkshow in Museumplein Limburg. Toen ontstond het idee om vanaf nu elke verjaardag te vieren met het cadeau doen van inspiratie aan onze relaties. Want Wiertz Company is zowel een Rijnlandse organisatie, gericht op verbinden, als een Bourgondische, gericht op genieten van wat je doet en het leven vieren waar mogelijk.

Beide aspecten verbonden we op 17 mei tijdens het Wiertz21 Event in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Succescoach Marc Lammers nam ons mee in hoe teamgeest, innovatie en ambitie samen kunnen leiden tot grootse prestaties. Innovatie maakte het voor hem en het Nederlands dameshockeyteam mogelijk om versneld te werken aan ieders sterke punten en daardoor dusdanig het verschil te maken dat ze een gouden medaille wonnen op de Olympische Spelen van Beijing in 2008.

Met name de gedachte dat je innovatie kunt inzetten om te doen waar je goed in bent, spreekt me aan. Met betrekking tot innovatie heb je namelijk twee keuzes. Je kunt het zien als een mogelijkheid om kosten te besparen en zo je rendement te vergroten. Dan wordt innovatie een besparingsdoel. Anderzijds kun je het ook zien als een middel om tijd vrij te spelen die je kunt besteden aan zaken waar je goed in bent.

Afhankelijk van hoe je benadering is zal ook de reactie zijn. Zien je innovatie als mogelijkheid tot verhoging van winst door inkrimping van bijvoorbeeld personeel, dan is angst voor verlies van banen en van persoonlijk contact je oogst. Maar als je innovatie ziet als een kans om juist meer van de beschikbare tijd te besteden aan echte aandacht voor je gesprekspartner en aan je omgeving te besteden, dan is mijn overtuiging dat innovatie ook omarmd wordt en wordt beleefd als echte vooruitgang.

Vanuit dat perspectief ben ik dan ook blij en trots op de Wiertz All Aboard Now app die Wiertz Company samen met Goal043 exclusief in de markt zet. All Aboard Now is een ‘serious game’ die nieuwe medewerkers op een speelse, maar effectieve manier kennis laat maken met hun nieuwe werkgever, met hun toekomstige collega’s en met de afspraken die bij hun nieuwe baan horen. Op dag één is hij of zij dan al voorbereid en ingewijd. Zo wordt er tijd vrijgespeeld om direct effectief te zijn in de nieuwe functie. Nieuwe medewerkers voelen zich welkom en sneller van waarde.

Jeroen Trienes van Goal043 presenteerde deze game en ontvouwde, als tweede spreker op het Wiertz21 Event, de basis voor het succes van ‘serious gaming’. Een voorbeeld van hoe innovatie tot betere verbinding kan leiden. Uiteraard werd het bourgondische aspect niet vergeten met een gezellige borrel na afloop. Al met al, een nuttig en aangenaam event, dat zoals het in Limburg goed gebruik is, na twee keer een traditie genoemd mag worden. Met andere woorden: ik ontmoet u graag op het Wiertz22 Event!


Lees verder:
Op 30 april 2018 bestond Wiertz Company 21 jaar. Dat werd gevierd met het Wiertz21 Event op donderdag 17 mei 2018 in Roermond. Er stonden twee keynotes op het programma door Jeroen Trienes en Marc Lammers. Bekijk hier voor een impressie!

Wiertz Company lanceerde op 17 mei samen met Goal043 ‘All Aboard Now’. Deze onboarding game richt zich op het boeien, binden en informeren van (nieuwe) medewerkers in de periode vanaf kennismaking tot en met de eerste werkweek.