Eigen rol, maar hetzelfde doel

Eigen rol, maar hetzelfde doel

Tom Bovens werkt als kantoormanager in de vestiging van Wiertz Personeelsdiensten in Landgraaf. Sinds 2017 is hij ook actief als voorzitter van de Ondernemingsraad van Wiertz Company.

Waarom wilde je lid worden van de OR?
Tom Bovens: “Eigenlijk heel eenvoudig: ik heb mij kandidaat gesteld, omdat ik betrokken ben bij de organisatie. Daarnaast leek het me geweldig om mee te praten over het beleid en op te komen voor collega’s. We hebben een ondernemingsraad sinds 2017, dus het was ook pionieren en samen met de directie bouwen aan een nieuwe samenwerking.”

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?
“Met de Ondernemingsraad heeft de directie een goede gesprekspartner voor belangenbehartiging van medewerkers en een verantwoorde bedrijfsvoering. Er zijn de afgelopen jaren nogal wat zaken intern veranderd en verbeterd bij Wiertz Company en steeds zat de OR aan tafel. We zijn een volwassen overlegpartner.”

Waar ben je trots op?
“Ik ben trots op de invloed die we uitoefenen, maar net zo goed op het partnership die er tussen de leiding van het bedrijf en de OR is ontstaan. Het is een wisselwerking, waarbij we ieder uiteraard een eigen rol hebben, maar hetzelfde doel: Wiertz Company en haar medewerkers helpen te groeien.”

“Persoonlijk vond ik de rol die ik als voorzitter OR had bij de procedure voor de vacature van CFO erg interessant. Zo heb ik bij de sollicitatiegesprekken gezeten en alleen dat geeft al aan dat de OR er toe doet binnen Wiertz Company.”

En wat vond je lastig?
“Dan raak je eigenlijk meteen de kern van de functie van de OR: je kunt signaleren en adviseren, maar bent vervolgens niet betrokken bij de uitvoering. Dat doen anderen. En voor iedereen die al een tijdje in de uitzendbranche werkt, is dat vermoedelijk lastig. We zijn toch gewend meteen praktisch en snel aan een oplossing te werken.”

Hoe zie je de toekomst van de OR?
“Ook de komende periode wordt boeiend nu Wiertz Company blijft groeien en verandert van een regionale in een landelijke speler. Daar zit ook een uitdaging: hoe krijg je iedereen mee en bewaak je tegelijkertijd de familiaire cultuur? De OR speelt een belangrijke rol in de groeiplannen. We blijven echt samen met de directie optrekken om de groei vast te houden op een manier die bij ons bedrijf en de medewerkers past.”


Wilt u meer artikelen lezen uit ons nieuwe Sociaal Jaarverslag?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.