Employer Branding: schiet uit de startblokken met deze drie tips

Employer Branding: schiet uit de startblokken met deze drie tips

Employer branding is en blijft een hot topic; het is voor elke organisatie belangrijk de beste professional aan te trekken én te behouden. En net zoals zoveel dingen in het leven geldt ook hier: de eerste indruk telt. Met de volgende drie tips maakt u een vliegende start met het verstevigen van uw werkgeversmerk, oftewel uw ‘Employer Brand’.

1. Ga uit van uw eigen kracht
Wees bij het creëren van uw Employer Brand zo authentiek mogelijk. Wat zijn uw unique selling points ten opzichte van de concurrentie? Welke interne en externe aspecten maken uw organisatie aantrekkelijk als werkgever? Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw organisatiecultuur, promotiekansen, secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele arbeidstijden en werkplekken of opleidingsmogelijkheden. Als u eerlijk, authentiek en transparant bent, komt u tot een Employer Brand die écht bij uw organisatie past. Ga daarom altijd uit van uw eigen kracht en medewerkers. Betrek uw medewerkers in het proces en vraag om input waar nodig: wat vinden zij onmisbaar in de Employer Branding?

2. Zet uw beste ambassadeurs in
Zoals aangegeven bij de eerste tip, kunt u het beste uitgaan van de kracht van uw eigen medewerkers. Het kan daarom ook absoluut geen kwaad om onder de collega’s uw beste ambassadeurs in te zetten voor een goede Employer Branding. Gelikte corporate verhalen werken anno 2019 niet meer. Kandidaten en andere stakeholders willen up to date worden gehouden met échte verhalen en ervaringen. Gebruik hiervoor visuele middelen, zoals video’s, infographics of livestreams. Visuals en video’s zijn behapbaar, zeer toegankelijk en worden veel makkelijker en vaker bekeken. Niet voor niets hebben platformen als YouTube en Instagram de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen.

3. Blijf constant in gesprek met uw kandidaten
Als er sprake is van te weinig communicatie tijdens het sollicitatieproces, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw employer branding. De kans is groot dat kandidaten die niet of onduidelijk geïnformeerd worden over de status van de procedure, hun ontevredenheid via zowel on- als offlinekanalen uiten. Het is daarom van belang om in nauw contact te blijven met de sollicitanten via persoonlijke berichten. Deze communicatiemomenten kunnen ook worden ingezet om weetjes en tips over uw organisatie te delen, bijvoorbeeld in de footer van mails. Een tevreden sollicitant is heel veel waard voor uw employer branding.