Blog: Er valt iets te kiezen!

Blog: Er valt iets te kiezen!

Ivo Smeets verheugt zich op een nieuw jaar vol kansen, mogelijkheden en keuzes. 

Terwijl de nieuw gekozen president van de Verenigde Staten zijn plek in het pluche heeft ingenomen en de eerste twijfelachtige signalen aan de wereld heeft afgegeven, maken wij ons ook in Europa op voor verkiezingen. In een Europa zonder Verenigd Koninkrijk is het in 2017 de beurt aan de burgers van Nederland, Frankrijk, Italië en Duitsland, om het politieke gesternte voor de komende jaren te bepalen. Een goed moment om voor jezelf de balans op te maken en je af te vragen waar je als mens voor staat en hoe je dat terug zou willen zien in het bestuur van jouw land. In Limburg is de opmaat naar de verkiezingen een mengeling van verkiezingskoorts en ‘t Vastelaòves virus. Want in de schaduw van de Europese en landelijke heisa gaat Limburg toch gewoon z’n eigen gangetje.

Er is momenteel veel te kiezen in onze provincie. En dan misschien niet zozeer in politieke zin, maar wel in economische zin. Met een aantrekkende arbeidsmarkt en de aanwas van nieuwe bedrijven binnen onze provinciegrenzen zullen wij als bedrijf, ondernemer of werkzoekende keuzes moeten maken om hier optimaal op in te spelen. In deze groeiende markt kiezen wij er met Wiertz Company bewust voor om lokaal aanwezig te zijn en nieuwe vestigingen te openen. Dit in tegenstelling tot de aanhoudende trend in onze branche om te centraliseren. De kwaliteit van de dienstverlening en het persoonlijk contact zijn volgens ons echter onontbeerlijk in het partnership met bedrijven en een goede relatie met flexkrachten. Oprechte persoonlijke aandacht wint het altijd van online. Niet dat wij niet met onze tijd meegaan, in tegendeel zelfs, want ook onze websites zijn in 2016 compleet vernieuwd en ook wij werken met apps en andere digitale slimmigheden. Maar wij laten de mensen waar wij mee samenwerken hierin zelf een bewuste keuze maken. En dat is dan ook het verschil: er ís iets te kiezen en niemand wordt “gedwongen” om persé via digitale kanalen contact met ons te onderhouden.

In maart hebben we onze visie extra kracht bijgezet door op het Business Park in Stein ons 15e kantoor in Limburg te openen. Tegelijkertijd is ons kantoor in Roermond verhuisd naar een ruimere prachtlocatie in het Ondernemersplein aan de Steegstraat. Zo staan wij op deze plekken nóg beter in verbinding met onze omgeving, waar we onze klanten en flexwerkers kunnen helpen met het maken van hun keuzes. Flexkrachten kunnen namelijk gelukkig weer steeds vaker kiezen uit meerdere banen en hebben daarom behoefte aan de juiste informatie om tot een goede keuze komen. Bedrijven ervaren daarentegen dat het steeds complexer wordt om de juiste mensen aan te trekken. Dit vergt advies op maat en de juiste keuzes maken. Ga ik flexkrachten opleiden, anderstaligen aannemen of medewerkers intern laten doorstromen, zodat er plekken vrij komen die wél invulbaar zijn? Een interessant speelveld waarin iedereen z’n rol moet pakken.

Ik kijk uit naar de maanden die voor ons liggen, want 2017 wordt voor Wiertz Company in alle opzichten een bijzonder jaar. In april vieren we ons 20-jarige bestaan, onder toeziend oog van onze nieuwe Managing Director Roger Holtus. Onder zijn leiding gaan we ‘onze Company’ naar de volgende fase tillen. Harm en Dionne Wiertz hebben de moedige keuze gemaakt om vanaf 1 maart een stap terug te doen uit de dagelijkse leiding maar blijven vanuit de Familieraad nauw betrokken. Roger mag op zijn beurt sturing geven aan de keuzes die ons bedrijf gaat maken voor de komende jaren.

Als je vooruit wilt komen als individu, bedrijf of instelling is geen keuzes maken immers geen optie. Veel wijsheid!

 

Ivo Smeets
Commercieel Manager, Midden-Limburg